Recept za Čokoladnu keks tortu kolač

 

Recept za Čokoladnu keks tortu kolač 


Recept za Čokoladna keks torta (kolač)


Recept za brzu Čokoladnu keks tortu (kolač) treba uvek imati pri ruci kad vam se iznenada najave gosti. Sočna i lagana, brza priprema, bez pečenja, a fantastičnog ukusa. Ovu čokoladnu keks tortu će svi obožavati kada je probaju i nagovaraće Vas da je često pravite. Osim toga što je pravo savršenstvo ukusa i mirisa, ona se topi u ustima kao pena. Za ovaj čokoladni slatkiš potrebno vam je maksimum pola sata, a priprema je izuzetno jednostavna. 


Potrebni sastojci:


1 l mleka + 100 ml za namakanje keksa

2 pudinga od čokolade = 2 x 45g

200 g čokolade 

200 g slatke pavlake

2 kašike šećera

1 kašika kakao praha - nije obavezno

300 g petit beurre keksa


Kako se pravi keks torta od čokolade:


U 1 l mleka skuvati dva pudinga od čokolade po upustvu sa kesice. Kada je puding skuvan, skinuti ga sa ringle i dodati 1/2 čokolade (100 g).  Mešati dok se čokolade ne istopi i sjedini sa pudingom. Kada se puding ohladio, poređati na tacnu  jedan red keksa (8 komada) prethodno umočen u hladno mleko. Premazati petit keks filom od pudinga i čokolade. Preko pudinga opet poređati red keksa i opet premazati filom. Završiti sa trećim redom keksa i ostaviti da se ohladi. Umutiti slatku pavlaku ili šlag i dodati u nju preostalu količinu čokolade ( 100 g), prethodno istopljenu na pari. Možete dodati i jednu kašiku kakao praha da bi krem bio tamniji, ali nije obavezno. Sa kremom premazati tortu- kolač kao završni sloj. Ostaviti u frižider da se ohladi na nekoliko sati, a najbolje preko noći pa služiti sutradan. Srećno kuvanje!


Možete pogledati kompletan postupak pripreme keks torte na našem YouTube kanalu ili u video receptu ispod, klikom na play dugme.





Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Uspešno kuvanje žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji