Najsočniji čokoladni kolač recept

 Najsočniji čokoladni kolač recept

Najsočniji-čokoladni-kolač-recept


Čokoladni kolač koji je dovoljno mekan, sočan, koji se topi u ustima i koji će nestati brzinom svetlosti? Da to je taj kolač za koji imamo recept! Ljubitelji čokoladnih poslastica, a i oni koji to nisu će mu teško odoleti, a gosti će tražiti parče više. Da ne objašnjavamo više, a ni manje, isprobajte recept i uverite se sami. Recept za najsočniji čokoladni kolač pročitajte u nastavku teksta.

Potrebni sastojci za biskvit:

(Mera je čaša od 2dl)

5 jaja
1 čaša šećera
1 čaša mleka 
2 čaše brašna T-500
150 ml ulja
40g kakao praha
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo

Potrebni sastojci za preliv:

500 ml mleka
200 - 250 g čokolade za kuvanje
1 čaša šećera
1 vanilin šećer
30g kakao praha
50ml ulja

Postupak pripreme:

Umutiti mikserom 5 jaja sa 1 čašom šećera i kesicom vanilin šećera. Dodati 150 ml ulja, 1 čašu mleka, 40g kakao praha, 1 prašak za pecivo i 2 čaše brašna T-500. Sve sastojke mutiti dok ne postane glatka smesa. U dublju posudu 25cm x 30 cm staviti papir za pečenje i uliti smesu. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta.
Dok se kolač peče, pripremiti preliv. U šerpu sipati 500 ml mleka, dodati 200 - 250g izlomljene čokolade za kuvanje, 1 čašu šećera, 1 vanilin šećer, 30g kakao praha i 50 ml ulja. Zagrevati na slaboj temperaturi uz neprestano mešanje dok se ne sjedine svi sastojci i čokolada. Ostaviti da se ohladi.
Ispečen kolač prevrnuti naopačke i skinuti papir za pečenje. Prelivati postepeno sa prohlađenim čokoladnim prelivom. Natapati podjednako sve delove dok se ne potroši sav preliv. Kolač treba ohladiti pre služenja. Prijatno!

Pogledajte kompletan postupak pripreme u našem video receptu.👇




Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama. 💕

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji