Kinder Lada keks torta najbolji recept

 Kinder Lada keks torta najbolji recept


Kinder Lada torta bez pečenja najbolji recept
Kinder Lada keks torta 


Kinder Lada je bio najlepši, tj. najukusniji krem po mišljenju mnogih koji su imali sreću da ga probaju. Na žalost većine nas, odavno se više ne proizvodi. 
Međutim, nešto što najviše podseća na taj neodoljiv ukus, a možda je i mnogo lepše od originala je Kinder Lada torta! Ova predivna keks torta, savršenog ukusa i mekoće je pobednik među tortama koje se ne peku, a neopisivo je dobrog ukusa. Napravite što pre ovu predivnu Kinder Lada keks tortu i uživajte u tom savršenstvu bez mane!

Potrebni sastojci za Kinder Lada tortu:


450 g plazma keksa
1 litar mleka + za umakanje keksa
3 pudniga od vanile
5 kašika šećera (oko 90g - 100g)
350g Linolade duo (ili 175g svetlog mlečnog + 175g tamnog nugat krema)
250 ml mlečne slatke pavlake (pavlake za šlag)
100 - 150g šlaga za završni sloj ili 250 - 300 ml slatke pavlake

Kako se pravi Kinder Lada torta:


U dublju šerpu sipati oko 800 ml mleka i 5 kašika šećera i sve zajedno staviti da se kuva. U preostalih 200 ml mleka sipati tri kesice pudinga od vanile i dobro promešati da ne ostanu grudvice. 
U provrelo mleko postepeno dodavati prethodno rastvoren puding uz neprestano mešanje i kuvati oko 3 minute ili po upustvu sa kesice. Skuvani puding odmah podeliti na dva jednaka dela, pokriti prozirnom folijom da se ne uhvati korica i ostaviti da se ohladi.
U međuvremenu dok se puding hladi, možete umutiti 250 ml mlečne pavlake za šlag i odložiti u frižider.
Ohlađen puding izmiksati mikserom i u jedan deo dodati 175g svetlog krema, a u drugi deo 175g tamnog krema. Opet mikserom umutiti prvo puding sa svetlim kremom, a zatim i puding sa tamnim kremom. 
Jedan deo umućene pavlake za šlag staviti u svetli krem, a drugi deo u tamni krem. Umutiti svaki deo mikserom da se dobije fini krem za mazanje. 
Pripremiti kalup dimenzija oko 30cm x 11 cm (za pečenje hleba) i obložiti ga prozirnom folijom ili kesom za zamrzivač, tako da krajevi padaju sa strane. Keks umakati u mleko i ređati u kalup naizmenično: red keksa, svetli krem, red keksa, tamni krem, ponoviti postupak i završiti sa gornjim slojem keksa. Krajeve folije prebaciti preko keksa i staviti u frižider da se hladi. Poželjno je da torta odstoji preko noći u kalupu da se dobro stegne.
Sutradan umutiti šlag za završni sloj. Izvaditi tortu iz frižidera, krajeve folije otvoriti da vise preko kalupa u kome je torta, poklopiti sa tacnom i pažljivo prevrnuti naopačke.
Skinuti preostalu foliju i ukrasiti šlagom.
P.S. Torta je lepša što duže stoji, tako da ne žurite da je pojedete odmah celu. To će Vam sigurno teško pasti, jer je torta savršenog ukusa. Prijatno!

Pogledajte kompletan postupak pripreme u našem video receptu.👇




Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama.💕

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji