Domaće testo za tortilje recept

Domaće testo za tortilje recept

Domaće tortilje (recept za testo)
Tortilje - recept

Domaće tortilje su mnogo ukusnije i zdravije od kupovnih, samim tim što ne sadrže raznorazne aditive bez kojih ne bi mogle toliko dugo da ostanu sveže. Pored navedenog, domaće tortilje se veoma brzo i jednostavno prave, tako da će sigurno postati jedan od omiljenih i brzih recepata. Umesto maslaca, možete koristiti maslinovo ulje, a umesto kukuruznog brašna možete dodati integralno ili obično pšenično brašno. Za prvi put ipak preporučujemo da probate po našem receptu za domaće tortilje koji sledi u nastavku teksta.

Potrebni sastojci za tortilje:


200g glatkog pšeničnog brašna
200g kukuruznog brašna (glatko)
1 prašak za pecivo
1 kašičica soli
250ml tople vode
50g otopljenog maslaca (ili maslinovog ulja)

Kako se prave domaće tortilje:


Pomešati 200g pšeničnog brašna i 200g kukuruznog brašna. Dodati jednu kašičicu soli, jedan prašak za pecivo, 250 ml tople vode i 50g otopljenog maslaca. Umesto maslaca se može koristiti maslinovo ulje. Umesiti glatko testo, uviti u prozirnu foliju i ostaviti u frižider da odstoji pola sata.
Podeliti testo na osam jednakih delova i svaki deo premesiti tako da se dobije osam jednakih loptica. Svaku lopticu uvaljati u brašno i razvući oklagijom na željene dimenzije tortilje. Tortilje bi trebalo da budu dimenzija tiganja sa nelepljivim dnom za pečenje.
Tiganj dobro zagrejati na neku srednju temperaturu bez dodavanja ulja. Svaku tortilju peći sa obe strane oko minut do dva (u zavisnosti od temperature ringle), tj. dok se ne ispeku. Ređati na tanjir jednu preko druge, svaku premazati sa malo maslinovog ulja i prekriti sa folijom ili kesom da se ne osuše. Tortilje se pre jela mogu zagrejati u tiganju. Prijatno!

Pogledajte kompletan postupak pripreme u našem video receptu.👇




Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama.💕

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji