Slane palačinke u bešamel sosu recept

 

Slane palačinke u bešamel sosu recept


Palačinke u bešamel sosu zapečene u rerni najbolji recept
Slane - palacinke - u - besamel - sosu


Nema osobe koja nije rekla da lepše slane palačinke u životu nije jela, kada je probala slane palačinke u bešamel sosu zapečene u rerni po našem receptu. Ovo jednostavno jelo se veoma brzo sprema, a sve sastojke uglavnom svi imaju kod kuće. Palačinke možete ispeći i dan ranije, a na dan serviranja ih samo zapečete u rerni. Savršeno ukusna večeru za porodicu, prijatelje ili rodbinu. 


Potrebni sastojci za palačinke:


200 g brašna tip 400

200 ml mleka

200 ml mlake vode

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice šećera

2 kašike ulja


Potrebni sastojci za bešamel sos:


400 ml mleka

3 ravne kašike brašna

1 kašika maslaca

1 kašika ulja

1/2 ravne kašičice soli

1/2 ravne kašičice bibera


Za punjenje su mere po želji:


Pršuta ili šunka i kačkavalj + parmezan za posipanje


Recept za slane palačinke zapečene u rerni:


Palačinke: Umutiti dva jajeta i dodati 200 ml mleka, 200 ml mlake vode, po pola kašičice šećera i soli i dve kašike ulja. Sve sastojke dobro promešati žicom za mućenje. Postepeno dodavati 200 g brašna uz neprestano mućenje. Umućenu smesu za palačinke odložiti u frižider na pola sata pre pečenja. Palačinke ispeći sa obe strane u teflonskom tiganju podmazanim sa par kapi ulja.

Bešamel sos: Uključiti ringlu na srednju temperaturu i u nju dodati jednu kašiku maslaca i jednu kašiku ulja (može i samo ulje ukoliko nemate maslac). Odmah dodati tri ravne kašike brašna i mešati bez prekida dok brašno ne krene da dobija zlatnu boju. Odmah zatim dodavati po malo od 400 ml mleka uz neprestano mešanje da sos ne zagori. Kuvati bešamel sve dok ne krene da se zgušnjava i nikako ne prekidati mešanje. Na kraju dodati po pola ravne kašičice soli i bibera. Odložiti sa strane.

Filovanje: Svaku palačinku nafilovati sa pršutom ili šunkom i rendanim kačkavaljem po želji. Umotati ili urolati palačinke tako da sadržaj ne može izaći iz njih prilikom pečenja.

Pečenje: Posudu za pečenje podmazati sa uljem, poređati palačinke i preliti sa bešamel sosom. Preko bešamel sosa dodati par kašika rendanog kačkavalja ili mocarele. Peći palačinke u bešamel sosu oko pola sata u zagrejanoj rerni na 200 stepeni. Zapečene palačinke servirati na tanjir i posuti rendanim parmezanom. Služiti tople. Prijatno! :)


Pogledajte kompletan postupak pripreme u našem video receptu.👇



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama.💕



Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji