Šarena salata za zimnicu recept


 Šarena salata za zimnicu recept



Recept za sarenu, mesanu salatu za zimu - Zimnica recepti
Šarena salata za zimnicu 


Mnogima omiljena zimska salata, puna vitamina, bez konzervansa je dovoljan razlog da je napravite ove godine i ostavite za zimnicu. Ono što ovu šarenu salatu čini posebnom je što nije potrebno držati se tačnih mera povrća, već sve ide odokativno. Kupus čini veći deo ove vitaminske salate, a ostalo sve može po ukusu. Količina koja je navedena u receptu za šarenu zimsku salatu je dovoljna za desetak tegli. U zavisnosti od količine povrća, nekada je potebno jedna tegla više ili manje.
Ukoliko niste napravili zimnicu ove godine, probajte ovaj jednostavan recept za šarenu salatu i uživajte u zimskim mesecima u njenom predivnom ukusu.


Potrebni sastojci:

1 veća glavica kupusa
2 manje glavice karfiola
1 kg crvenih paprika
1/2 kg krastavaca kornišona
1/2 kg šargarepe
So, šećer i alkoholno sirće

Kako se pravi šarena salata za zimnicu:


Povrće dobro oprati i očistiti. Kupus narendati (izribati) na rende, a karfiol podeliti na što manje komade. Papriku iseći na manje trakice, a šargarepu i krastavac iseći na kolutove. Po želji jedan deo šargarepe se može narendati na krupno rende.
Sve zajedno promešati čistim rukama u većoj plastičnoj posudi i stavljati u čiste tegle. Salatu nagurati (nabiti) u tegli da ima što manje vazduha i zatim staviti plastični dodatak za tegle da pritisne salatu. U svaku teglu staviti po jednu kašičicu šećera, jednu kašičicu soli i tri kašičice alkoholnog sirćeta. 
Zatvoriti tegle sa poklopcima, poređati na pleh, staviti u rernu i uključiti rernu na 90 do 100 stepeni. Salatu pasterizovati oko 30 minuta, a zatim isključiti rernu i ostaviti tegle u zatvorenoj rerni da se ohlade.
Čuvati na suvom i hladnom mestu.


Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima na društvenim mrežama. 💕

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji