Brzinski mafini sa jagodama

 

Brzinski mafini sa jagodama 


Brzinski slatkiš sa jagodama bez brašna
Slatkiš sa jagodama

U originalnom receptu koji imam, naziv ovog slatkiša je letnji kolač bez brašna, ali s obzirom da je mera idealna za četiri osobe, uvek ga pravim u kalupima za sufle. 

Iskreno, prema mom mišljenju ova poslastica nema teksturu kolača. Nešto je između suflea, kolača i pudinga, veoma brzo se sprema, pa je iz tog razloga nazvan brzinski slatkiš sa jagodama. Idealan je za letnje dane, zato što je lagan, nije previše sladak i pravi se bez brašna. Potrebno je samo par minuta da se umute svi sastojci i još dvadeset minuta da se slatkiš ispeče. 


Potrebni sastojci:


400 g grčkog jogurta

3 jajeta

2 kašike šećera

2 kašike kukuruznog skroba

1 vanilin šećer

10 kom. jagoda


Postupak pripreme brzinskog slatkiša sa jagodama bez brašna:


Umutiti jaja sa žicom za mućenje ili mikserom. Dodati šećer i umutiti sa jajima, dodati skrob i vanilin šećer i sve zajedno umutiti da ne ostanu grudvice. Kada su svi sastojci sjedinjeni, dodati grčki jogurt i dobro izmešati sa ostalim sastojcima. Pripremiti četiri posude za sufle ili mafine, podmazati sa malo kokosovog ulja (može i obično) i sipati smesu. Dodati jagode po želji i peći oko 20 minuta u prethodno zagrejanoj rerni na 200 C stepeni. Ukrasiti sa po jednom celom jagodom i služiti ohlađeno. Prijatno!


Pogledajte kompletan postupak pripreme u našem video receptu.👇



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji