Farbanje jaja krep papirom

 

Farbanje jaja krep papirom


Kako ofarbati jaja za uskrs krep papirom , najlakši i najbrži način
Farbanje jaja krep papirom

Svake godine isprobavamo nove tehnike farbanja jaja za vaskrs. Ovaj put smo isprobali tehniku farbanja jaja sa krep papirom kojom smo oduševljeni. Nikad brže, lakše i efektnije nismo ofarbali jaja. Da bi jaja bila kao na slici, potrebno je kupiti bela jaja, iako će i klasična poslužiti svrsi, na belim će sigurno biti mnogo lepša boja. 


Potrebni sastojci:


Kuvana jaja (broj po želji)

Krep papir u bojama po želji

So, voda i sirće


Postupak farbanja jaja sa krep papirom:


Jaja skuvati na uobičajen način. Za one koji prvi put to rade, evo kratkog upustva: Izvaditi jaja iz frižidera par sati pre kuvanja. Oprati jaja u vodi ili skinuti prljavštinu sa navlaženim sunđerom. Staviti u šerpu sa vodom i kašičicom soli. Kada voda provri, smanjiti na nižu temperaturu (tek toliko da krčka) i kuvati oko 10-tak minuta. Skuvana jaja preliti sa hladnom vodom. 

Krep papir iseći na komade tek toliko da se može umotati jaje. Navući rukavice na ruke i zaštiti radnu površinu. Svaki komad krep papira umočiti u posudu u koju ste sipali malo alkoholnog sirćeta. Sa tako navlaženim papirom umotati jaje i staviti u neku plastičnu flašu koju ste prehodno isekli i spremili za tu namenu. Ponavljati postupak sa svakim jajetom i ređati ih u istu flašu ili balon za vodu. Tako poređana jaja će primiti boju od drugog jajeta koje se nalazi pored njega. Ostaviti neko vreme, otprilike pola sata da jaja prime boju. Ofarbana jaja prebrisati sa ubrusom i namazati uljem. Srećan uskrs! 


Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ovaj članak sa svojim prijateljima na društvenim mrežama. 💗

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji