Paradajz čorba najbolji recept


Paradajz čorba najbolji recept


Recept za vrhunsku paradajz čorbu (posna jela)
Paradajz čorba 


Paradajz čorba je mnogima omiljena zbog svog bogatog i aromatičnog ukusa. Može se jesti umesto večere sa dodatkom testenine ili kao prilog uz glavno jelo. Čorba se može obogatiti i sa malo pirinča, posebno za vreme posta. Umesto dinstanja na ulju, luk se dinsa na vodi što neće umanjiti lepotu ukusa ove čorbe od paradajz soka. Za sve ostale prilike, paradajz čorbu spremite po receptu koji sledi u nastavku teksta i nećete pogrešiti.


Potrebni sastojci:


750 ml paradajz soka

1 glavica crnog luka

2 čena belog luka

1 parče korena celera (oko 50g)

2 šargarepe (oko 100g)

1 krompir

2 lista lovora

začini po ukusu: so, biber, bosiljak i sl.


Kako se sprema paradajz čorba:


Jednu glavicu crnog luka i dva čena belog luka sitno iseckati ili još bolje samleti u secku - blenderu. Ostalo povrće posebno usitniti u blenderu, narendati na sitno rende ili iseckati po želji. 

U šerpu sipati ulje i propržiti na kratko crni i beli luk. Odmah zatim dodati i ostalo usitnjeno povrće (celer, šargarepa, krompir), promešati i doliti pola čaše vode. Dinstati oko minut i sipati paradajz sok. Dodati lovorov list, so, biber i bosiljak po ukusu. 

Kada je čorba krenula ključa, smanjiti temperaturu i kuvati još 15 minuta ili duže dok svo povrće ne omekša. Ako je povrće usitnjeno u blenderu (secku), neće biti potrebno više od 15 minuta kuvanja. Na kraju dodati rezance ili flekice i kuvati još oko 5 do 10 minuta, tj. da se testenina skuva. Umesto testenine, možete skuvati pirinač i dodati u čorbu. Sve je po želji. Prijatno!


Pogledajte kompletan postupak pripreme u našem video receptu.👇



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕


Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji