Kolač sa džemom od kajsija recept


 Kolač sa džemom od kajsija recept


Sočni kolač sa džemom od kajsije recept (jeftino, brzo i ukusno)
Kolač sa džemom

Tajna je u jednostavnosti! Ovo pravilo važi za najsočniji i najukusniji kolač sa grizom i džemom od kajsija koji morate napraviti! Osim toga što je jednostavan za pripremu, što sve namirnice imamo kod kuće, ovaj kolač štedi i vreme, jer se veoma brzo sprema.

Umesto džema od kajsije, možete koristiti i neki drugi džem po izboru, ali imajte na umu da je sa džemom od kajsije ovaj kolač savršeno sočan i ukusan. Iznenadićete se kada ga budete prvi put probali, naravno u pozitivnom smislu. Gotov kolač možete po želji posuti šećerom u prahu, kokosovim brašnom ili premazati tankim slojem džema i posuti preko sitno seckane orahe. 


Potebni sastojci:


(mera za čašu je 2 dl)

3 jajeta

1 čaša šećera

1 čaša brašna

1 čaša griza

1 čaša mleka

1 čaša ulja

1 čaša džema od kajsija

1 vanilin šećer

1 prašak za pecivo


Recept za kolač sa džemom od kajsija:


Pripremiti sve sastojke (tačne mere) i uključiti rernu na 180 stepeni da se zagreje.

Umutiti jaja, pa dodavati postepeno tečne sastojke, jedan po jedan i svaki dobro umutiti. Zatim dodati suve sastojke i umutiti sa tečnim da se sve lepo sjedini.

Tepsiju 30 cm x 20 cm ili sličnih mera podmazati uljem i posuti brašnom ili još bolje grizom. Sipati pripremljenu smesu u tepsiju i peći oko 20 do 25 minuta na 180 stepeni.

Proveriti sa čačkalicom da li je kolač pečen. Kolač služiti ohlađen, a možete po želji posuti šećerom u prahu, kokosom, mlevenim orasima itd.


Pogledajte kompletan postupak pripreme u našem video receptu.👇



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕


Primjedbe

  1. Predivan kolač! Prvi put sam ga pravila i oduševljena sam! Nisam očekivala da će biti toliko ukusan. Hvala na receptu.

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji