Rafaelo keks torta bez pečenja

 

Rafaelo keks torta bez pečenja


Rafaelo keks torta (kolač) bez pečenja recept (neodoljivog ukusa i mirisa, pravi se za 15 minuta)
Rafaelo keks torta 

Rafaelo keks torta je savršenstvo ukusa i mirisa za sve ljubitelje kokosa i vanile. Ova torta je idealna za sve prilike i sva godišnja doba. Nema osobe koja je probala ovu tortu, a da se nije oduševila predivnim ukusom i da nije tražila parče više. Rafaelo torta sa keksom, kremom od vanile i kokosom se sprema za pola sata. Nema pečenja, nema čekanja da se fil, tj. krem ohladi. Nikad brža, a lepša i ukusnija torta od keksa i kokosa za sve generacije. Napravite rafaelo keks tortu po receptu u nastavku teksta, jer sa ovim receptom nema greške - provereno!


Potrebni sastojci:


1 l mleka + (200ml za umakanje keksa)

750 g petit beurre keksa

2 pudinga od vanile

250 ml mlečne slatke pavlake

200 g bele čokolade

75 g maslaca (putera) 

100 g šećera

200 g kokosa


Recept za pripremu rafaelo keks torte bez pečenja:


Mleko staviti da se kuva u većoj šerpi. Od litre mleka odvojiti oko 200 ml i dodati dva pudinga od vanile i 100g šećera. Promešati dobro da ne ostanu grudvice. Kada je mleko provrilo, dodati umućeni puding sa šećerom i kuvati još par minuta uz neprestano mešanje na manjoj temperaturi, tj. dok se puding ne skuva.

Skinuti kuvani puding sa ringle i u njega odmah dodati 75g maslaca i 200g čokolade izlomljene na kockice. Mešati sa žicom za mućenje dok se ne rastope maslac i čokolada. Odmah zatim dodati i 100g kokosa i promešati da se sjedini sa pudingom. Nakon toga dodati 250ml slatke pavlake i umutiti sa žicom za mućenje da se sjedini sa pudingom. Nema potrebe za mikserom. Fil za rafaelo tortu ili kolač je spreman.

Na tacnu dimenzija 30cm X 22cm ređati red keksa umučenog u hladno mleko i preko njega namazati fil. Ponavljati postupak dok se ne utroši sav materijal. Za navedenu dimenziju tacne ispadne tačno četiri reda keksa i četiri reda fila za tortu. Završni sloj keksa isto premazati sa filom i posuti kokosovim brašnom. Možete ukrasiti sa bademima ili lešnikom po želji. 

Tortu - kolač ostaviti u frižideru preko noći da keks omekša i da se dobro ohladi pre služenja. Uživajte u savršenstvu ukusa i mirisa ove predivne torte! Ukoliko rešite da napravite ovu rafaelo tortu, javite nam utiske u komentarima. Znamo sigurno da ćete biti oduševljeni. Prijatno!


Pogledajte kompletan postupak pripreme u našem video receptu.👇

Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕


Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji