Prirodni lek protiv holesterola

 

Prirodni lek protiv holesterola


Prirodni lek protiv holesterola

Stari prirodni lek za čišćenje arterija od štetnih naslaga, holesterola i triglicerida, pronađen je u budističkom manastiru na Tibetu ispisan na glinenoj pločici pre 2000 godina. Pored toga što čisti krvne sudove, ovaj provereno dobar stari lek popravlja vid, podmlađuje organizam i produžava životni vek. Zbog svega navedenog se smatra za eliksir dugovečnosti. 


Potrebni sastojci:

1 kg limuna (organskog sa korom)

300 g belog luka (domaćeg)


Kako pripremiti prirodni lek protiv masnoća u krvi:


Luk očistiti od ljuskica, a limun dobro oprati. Limun i luk samleti u blenderu, secku, multipraktiku ili mašini za mlevenje. 

U dublju šerpu sipati 1,5l vode i ostaviti da proključa, smanjiti temperaturu i dodati samleveni luk i limun. Kuvati na tihoj vatri (ne sme da vri) oko 10 minuta. Promešati, skinuti sa ringle i ostaviti poklopljeno dok se skroz ne ohladi. 

Kada se prirodni lek od belog luka i limuna ohladio, procediti ge kroz gazu ili cediljku. Ovaj postupak nije obavezan, ali je poželjan da bi eliksir bio lakši za upotrebu, tj. konzumiranje. Proceđen sok sipati u staklene tegle ili flaše i čuvati u na tamnom i hladnom mestu ili u frižideru.

Tibetanski lek uzimati ujutru na prazan stomak 50ml tokom 25 dana. Nakon toga napraviti pauzu od 10 dana, a onda ponoviti postupak.

Zdrave osobe mogu preventivno da uzimaju ovaj prirodni lek jednom godišnje u toku jedne kure od 25 dana. 


Napomena: Pre uzimanja ovog prirodnog leka posavetujte se sa svojim lekarom. Nemojte uzimati ovaj prirodni lek ako koristite antikoagulanse, ako imate gastritis i slično.


Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji