Grašak sa mesom i mirođijom recept


Grašak sa mesom i mirođijom recept


Grašak sa mesom najbolji recept (jedu ga i oni koji ga ne vole)
Grašak sa mesom 

Grašak sa mesom je podjednako ukusan kada se napravi sa svinjskim, junećim ili pilećim mesom. Ima i onih koji ga ne vole, a razlog je kod većine isti, pogrešan način spremanja. Da bi grašak bio ukusan, ne treba preskočiti ni jedan korak u pripremi i kuvanju. Vreme kuvanja nije uvek isto, a zavisi od vrste graška, da li je zamrznut ili svež. Napravite grašak sa mesom i mirođijom po našem receptu i sigurni smo da će početi da ga jedu i oni koji nisu bili ljubitelji istog.


Potrebni sastojci:


1 kesa zamrznutog graška (450g) ili svežeg

250 g mesa (svinjsko, juneće ili pileće)

1 crni luk

2 šargarepe

1 krompir

200 ml paradajz soka

1 ravna kašičica bibera

1 puna kašičica soli

1 puna kašičica mlevene paprike

1 puna kašika sitno seckane mirođije


Kako se sprema grašak:


Meso iseckati na kockice i ispržiti na kratko u vrelom ulju da porumeni. Isprženo meso izvaditi iz šerpe i odložiti sa strane. 

U istu šerpu u kojem se pržilo meso staviti jednu glavicu sitno seckanog crnog luka. Luk propržiti da dobije zlatnu boju, pa dodati dve šargarepe sitno iseckane. Propržiti šargarepe na kratko zajedno sa lukom, pa dodati jedan izrendan krompir. Promešati i odmah dodati zamrznuti grašak (ili sveži), sipati vode da ogrezne i ostaviti da se krčka. Grašak obavezno promešati na svakih par minuta da ne zagori. Ukoliko je potrebno, dolivati po malo vode. 

Kada je grašak skuvan na pola, dodati mu jednu kašičicu mlevene paprike prethodno razmućene u malo vode. Odmah zatim dodati i jednu čašu (200 ml) paradajz soka. Promešati i dodati isprženo meso da se krčka zajedno sa ostalim sastojcima. Vreme kuvanja nije kod svakog graška isto, a znaćete da je sigurno kuvan ako ga lako zgnječite varjačom ili kašikom.

Kada je grašak skuvan, začiniti sa jednom ravnom kašičicom bibera, jednom punom kašičicom soli i jednom velikom kašikom sitno iseckane mirođije. Promešati, skinuti sa ringle i poslužiti dok je toplo. Prijatno!


Pogledajte postupak pripreme graška sa mesom u našem video receptu.👇



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕


Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji