Domaći krem od lešnika recept

 

Domaći krem od lešnika recept


Recept za domaći kakao krem od lešnika i urmi - zdrava verzija Nutele
Domaći krem od lešnika 

Domaći krem od lešnika, kakao praha i urmi je najzdravija verzija čokoladnog lešnik krema koju možete napraviti kod kuće. Neophodno je da imate blender, multipraktik ili secko da bi dobili sličnu teksturu kao kod kupovnog krema. Ovaj krem je izuzetno ukusan i nije presladak kao pojedini kremovi koje možete kupiti u prodavnicama. Isprobajte ovaj recept za domaći kako krem od lešnika i javite nam utiske.


Potrebni sastojci:


250 g lešnika

220 g svežih urmi (datula)

30 g kakao praha

1 kašičica ekstrata vanile

1 kašika istopljenog kokosov ulja

100 ml biljnog mleka (može i kravlje po želji)


Kako napraviti domaći krem od lešnika:


Lešnike stavite na papir za pečenje  i pecite u zagrejanoj rerni na 180 C stepeni oko 15 minuta, tj. dok se ne ispeku. Lešnici su sigurno pečeni kada im tanka ljuskica popuca i kada se oseti predivan miris pečenih lešnika iz rerne. Kada se ohlade, lešnike oljuštiti tako što ćete ih protrljati sa papirnim ubrusom ili krpom. Ostaviti lešnike da se ohlade.

Urme oprati, oljuštiti i ukloniti koštice. Kokosovo ulje otopiti i pripremiti ostale sastojke da budu pri ruci.

U blender staviti lešnike i uključiti na kratko da se usitne dovoljno, ali da još uvek ne dobijete puter. Odmah zatim ubacite kokosovo ulje, mleko, kakao prah i ekstrat vanile. Uključiti blender i izblendati ostale sastojke zajedno sa lešnicima. Na kraju dodati urme i blendati dok ne dobijete lep krem namaz. 

Može se desiti da smesa postane izrazito gusta i lepljiva i da se teško muti. Ne brinite, to je normalno, samo dodavajte po malo vode i nastavite sa mućenjem dok ne dobijete kremastu teksturu koja vam odgovara.

Kada je krem umućen, prespite ga u čistu staklenu teglu i čuvajte u frižideru nedelju dana (može i malo duže). Ukoliko vam urme nisu dale dovoljno sladak ukus, uvek možete dodati kašiku meda i promešati sa ostalim sastojcima. 


Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji