Posni kolač medeno srce najbolji recept

 

Posni kolač medeno srce najbolji recept



Medeno srce kolač (torta) recept | Posni kolač koji se topi u ustima
Medeno srce kolač

Za sve one koji nikada nisu čuli za medeno srce kolač (tortu), znajte da je ovo najukusniji posni kolač koji ste ikada probali! Kolač podseća ukusom na kupovno medeno srce, ali je za razliku od kupovnog izuzetno mekan i bukvalno se topi u ustima. 

Na posnim slavama je kod mnogih domaćica omiljeni desert, zato što je jeftin i što se brzo sprema, a ukus je lepši od mnogo skupljih kolača.

Medeno srce možete napraviti u obliku kolača ili kao tortu u zavisnosti koji kalup koristite. Mere u receptu koji sledi su za okrugli kalup za tortu prečnika 26 cm ili pravougaoni kalup za kolače dimenzija 33cm x 22 cm. Recept pročitajte u nastavku teksta, a video recept možete pogledati na našem YouTube kanalu ili na kraju teksta.


Potrebni sastojci:


Za biskvit:

300 g brašna 

100 g šećera

2 kašike kakao praha

2 kašike začina za medenjake ili ( 1 kašiku cimeta i jednu kašičicu klinčića)

1 kašika sode bikarbone

300 ml kisele vode 

200 g (4 kašike) džema od kajsije ili po želji 

100 ml ulja

Za fil:

300 g (6 kašika) džema od kajsija ili po želji

Za preliv:

200 g posne čokolade

3 kašike ulja


Kako se pravi domaće medeno srce kolač:


U odgovarajuću posudu pomešati suve sastojke: 300 g brašna, 100 g šećera, 2 kašike kakao praha, 2 kašike začina za medenjake ( ili 1 kašiku cimeta i 1 kašičicu klinčića) i 1 kašiku sode bikarbone. Izmešati sve sastojke da se lepo sjedine.

U drugu veću posudu pomešati tečne sastojke: 300 ml kisele vode, 200 g džema (ili 4 kašike) od kajsije i 100 ml ulja. Promešati žicom za mućenje da se svi sastojci dobro sjedine.

U tečne sastojke dodati suve (već sjedinjene) uz neprestano mešanje. Mešati žicom da ne ostanu nikakve grudvice. Podeliti na dva jednaka dela.

U okrugli kalup za tortu prečnika 26 cm ( ili pravougaoni dimenzija 33 x 22 cm), prethodno obloženim papirom za pečenje, usuti polovinu smese. Peći 10 minuta u zagrejanoj rerni na 180 - 190 C stepeni. Izvaditi iz rerne i premazati sa 300 g (6 kašika) džema od kajsije ili sa džemom koji imate. Preko džema ravnomerno rasporediti drugu polovinu smese za biskvit. Vratiti u rernu i peći još 15 minuta na 180 - 190 C stepeni.

Dok se biskvit peče, istopiti 200 g posne čokolade sa 3 kašike ulja na pari ili u mikrotalasnoj.

Vruć preliv preliti preko ispečenog biskvita i ostaviti da se kolač ohladi. Čuvati u frižideru. Prijatno!


Pogledajte naš video recept za medeno srce posni kolač: 👇




Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕




Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji