Recept za koktel rolnice sa tri vrste fila

 

Recept za koktel rolnice sa tri vrste fila


Koktel rolnice sa tri vrste punjenja | Rolnice sa sirom i šunkom | Rolnice sa sirom | Pizza rolnice od gotovih kora
Koktel rolnice sa tri vrste fila


Koktel rolnice sa tri vrste punjenja su jeftino, brzo, ukusno i veoma zasitno pecivo, koje će gosti obožavati. Idealne su za rođendane, proslave i praznike. Ove predivne rolnice se mogu napraviti i samo sa mešavinom sira i pavlake. Osnovna smesa za punjenje je 300g sira i jedna čaša od 180g kisele pavlake. Ukoliko podelite tu smesu na tri dela i dodate malo šunke, tvrdog sira, tomato sosa ili kečapa sa origanom u različite posude, dobićete tri vrste fila za predivno koktel pecivo. 

Rolnice se veoma brzo prave, ali se mora sačekati nekih sat vremena da odstoje u frižideru pre pečenja. Pečene se mogu i zamrznuti, odlične su i nakon odmrzavanja i podgrejavanja. Recept za najbolje koktel rolnice sledi u nastavku teksta.


Potrebni sastojci:


15 kom. gotovih kora za pitu

300 ml mleka

10 kašika brašna

100 ml ulja

25 g svežeg kvasca (pola kocke)

1 kašičica soli

1/2 kašičice šećera


Za nadev:


300 g sira

1 kisela pavlaka

+ dodaci po želji: 

šunka, paradajz pelat, mocarela i sl.


Za premazivanje:

1 jaje


Za posipanje:

susam, kim, origano i sl.


Recept za koktel rolnice sa tri vrste punjenja: 


U 300 ml toplog mleka, izdrobiti pola kockice kvasca, dodati 1/2 kašičice šećera i jednu kašiku brašna. Promešati i ostaviti da se kvasac aktivira. Za to vreme napraviti fil.


Izdrobiti ili izgnječiti 300 g sira i pomešati sa jednom čašom kisele pavlake. Sa ovim nadevom se mogu napuniti sve rolnice. Ukoliko želite da napravite po video receptu sa tri vrste fila, onda mešavinu sira i pavlake podeliti u tri činijice. 

- U jednu činijicu (u kojoj je dodata mešavina sira i pavlake), dodati sitno iseckanu šunku i origano po želji.

- U drugu činijicu sa mešavinom sira i pavlake dodati par kašika paradajz pelata ili kečapa, posoliti, pobiberiti i dodati origano po želji.

- U treću činijicu ne dodavati sastojke, neka ostane samo mešavina sira sa pavlakom. 


U mleko sa aktiviranim kvascem dodati: 100 ml ulja, 1 kašičicu soli i oko 10 kašika brašna. Izmešati i sa tom smesom premazivati kore na sledeći način:

Odvojiti pet kora, svaku koru premazati smesom od mleka i brašna, pa preko nje staviti sledeću koru. Ponavljati postupak sa svih pet kora, a petu koru takođe premazati smesom. U jedan kraj kore staviti nadev iz jedne činijice celom dužinom, a širine oko par centimetara. Urolati kao pitu i odložiti sa strane. Postupak ponoviti sa sledećih pet kora i drugim filom, pa opet sa trećim filom. Prekriti sa kesom ili krpom i ostaviti da odstoji oko sat vremena.

Nakon sat vremena, uključiti rernu na 200 stepeni da se zagreje. Svaku rolnu iseći na više komada po želji (kocke, trouglove, romboide i sl.) Isečene rolnice poređati na pleh obložen papirom za pečenje i premazati umućenim jajetom. Posuti sa susamom, kimom ili origanom. Staviti u zagrejanu rernu na 200 stepeni i peći oko 20 minuta. 

Rolnice su tako mekane i ukusne, da ćete poželeti odmah da napravite još jednu "turu", a sigurno će postati omiljeno pecivo za sve vrste praznika i proslava.


Pogledajte naš video recept za koktel rolnice: 👇



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕


Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji