Punjena paprika sa mesom recept


 Punjena paprika sa mesom recept


Punjene paprike sa mesom recept za početnike
Punjena paprika


Domaće i ukusno jelo bez kojeg mnogi ne mogu da zamisle nedeljni ručak su punjene paprike. Omiljeno jelo mnogih gurmana, koje nije komplikovano napraviti, relativno se brzo sprema i jelo sa kojim nema greške. Osim toga što je ukusno i što ga možemo jesti i sutradan, možemo ga i zamrznuti za dane kada nemamo vremena za kuvanje. Najbolji recept za punjene paprike sa mesom i pririnčem u paradajz sosu koji sigurno uspeva iz prve pročitajte u nastavku teksta.


Potrebni sastojci:


16 kom. paprika babura (manjih ili srednjih)

600 g mlevenog junećeg mesa (ili mešano)

100 g pirinča (1/2 šolje)

1 glavica crnog luka

1 kašičica soli

1/2 kašičice bibera

1 kašičica suvog začina

+

2 paradajza da se zatvore paprike (može i ne mora)

2 kašike oštrog brašna

2 kašičice mlevene paprike

2 - 3 dl paradajz soka


Kako se sprema punjena paprika:


Paprike oprati i očistiti. U tiganj sipati tri kašike ulja i upržiti sitno seckanu jednu glavicu crnog luka. Dodati mleveno meso i pržiti zajedno sa lukom da promeni boju, tj. da ispari tečnost ako je ima. Na kraju dodati jednu kašičicu soli, jednu kašičicu suvog začina i pola kašičice bibera. Dodati i opran pirinač, promešati da se svi sastojci sjedine i sa tom smesom puniti paprike. 

Paprike nikada ne puniti do vrha, jer se pirinač raširi prilikom kuvanja. Napunjene paprike možete zatvoriti isečenim paradajzom ili paprikom, ali nije obavezno. Poređati u šerpu ili lonac za kuvanje, naliti vodom skoro do vrha i staviti da se kuva. 

U drugu šerpicu pomešati dve kašike brašna sa dve kašičice mlevene začinske paprike, preliti sa 2 dl hladne vode i promešati da ne ostanu nikakve grudvice. U to dodati paradajz sok ( 2 - 3 dl) i sa tim preliti paprike koje se kuvaju. Kada tečnost proključa, smanjiti temperaturu i kuvati paprike oko 45 minuta do sat vremena. Pred kraj kuvanja možete dodati par čenova sitno seckanog belog luka zbog ukusa. Prijatno!


Pogledajte naš video recept za punjenu papriku: 👇



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕


Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji