Pohovani karfiol u rerni recept


Pohovani karfiol u rerni recept


Pohovani karfiol iz rerne recept - Svideće se i onima koji ga ne vole!
Pohovani karfiol


Kada želite neku laganiju večeru ili ručak, a ne znate šta biste jeli, setite se pohovanog karfiola u rerni. Karfiol spremljen na ovaj način je izuzetno ukusan i zdrav, jer nije pržen u dubokom ulju. Svako ko je probao karfiol spremljen na ovaj način, svideo mu se i tražio je repete. Tajna je u jednom dodatku koji mu daje poseban ukus, a kojem neće odoleti ni oni koji ga ne vole. Isprobajte ovaj recept za pohovani karfiol u rerni i sigurni smo da ćete ga često praviti.


Potrebni sastojci:


1 veća glavica karfiola

2 jajeta

100 ml mleka

150 g brašna

200 g prezli

40 g parmezana (jedna mala kesica)

1 kašikica soli

1/2 kašikice bibera

1 kašikica mlevene paprike

1 kašika origana ili timijana

1 kašika senfa


Kako ispohovati karfiol u rerni:


Karfiol iseći na komade željene veličine, oprati i obariti u posoljenoj vodi. Umesto soli možete staviti jednu kašiku suvog začina. Bariti oko 10 minuta. Obareni karfiol ocediti od vode i ostaviti da se ohladi.

Pripremiti tri posude. U jednu pomešati brašno, so, biber i slatku papriku. U drugoj umutiti jaja sa mlekom i kašikom senfa. U treću posudu pomešati prezle sa parmezanom i origanom (ili nekim drugim začinom po želji).

Svaki cvet - komad karfiola prvo uvaljati u brašno sa začinima, pa u jaja sa mlekom i senfom i na kraju u prezle sa parmezanom. 

Ređati na pleh obložen papirom za pečenje i na svaki komad staviti par kapi ulja ili malo parčence maslaca. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 20 do 30 minuta, tj. dok ne porumeni. Prijatno!


Pogledajte naš video recept za pohovani karfiol iz rerne: 👇

Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕


Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji