Kako se održava veštačko krzno

 

Kako se održava veštačko krzno


Kako vratiti veštačkom krznu lepotu i oblik posle pranja...
Veštačko krzno


Mnogo godina u nazad je moderno veštačko krzno i sve je više odevnih predmeta sa nekom dodatkom od veštačkog krzna. Pored garderobe, veštačko krzno je veoma zastupljeno i u enterijeru u obliku jastučića, prekrivača ili podnih prostirki. Većina od nas ima neku jaknu koja na kapuljači ima veštačko krzno i većini od nas se desilo da posle pranja to krzno ne izgleda lepo, tj. da je izgubilo prvobitni oblik.

Kako veštačkom krznu povratiti prvobitni izgled posle pranja? Lako! 

Prvo što treba da uradite je da operete krzno po upustvu sa etikete. Iako na mnogim deklaracijama piše da nije dozvoljeno pranje, većina ipak može da se opere na 30 stepeni. Za ovo veštačko jagnjeće krzno sa slike na etiketi piše da nije dozvoljeno pranje, niti hemijsko čišćenje. Mi smo ga ipak oprali u veš mašini na 30 stepeni i centifugi od samo 400 obrtaja. Iz mašine je izašlo kao da je uništeno i da mu nema pomoći! Međutim...

Uzeli smo fen za kosu, stavili na srednju temperaturu i krenuli da sušimo lagano, kao da sušimo kosu. Malo je reći da je krajnji rezultat bio zadivljujući! Krzno ne samo da je povratilo prvobitni izgled, nego je još lepše izgledalo. Slika govori više od reči. Na isti način smo oprali krznene kapuljače i osušili sa fenom na srednjoj temperaturi. Rezultat je naravno bio fantastičan.

Nadamo se da će vam biti od koristi ova naša priča, tj. savet za održavanje veštačkog krzna.

Odricanje od odgovornosti:

Ukoliko pokušate da sledite naša upustva za održavanje veštačkog krzna, imajte u vidu da je ovaj članak informativnog karaktera i bez ikakvih garancija bilo koje vrste. Sve savete, informacije i tekstove preuzete sa našeg portala, prihvatate na sopstvenu odgovornost. Takođe, ne preuzimamo nikakvu odgovornost za bilo kakvu štetu koja direktno ili indirektno proističe iz upotrebe ovog članka i web portala. Savete koristite na sopstvenu odgovornost!


Ukoliko Vam se svideo savet, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji