Američke palačinke najbolji recept


 Američke palačinke najbolji recept


Najbolji recept za američke palačinke (mekane i vazdušaste)
Američke palačinke

Ukoliko do sada niste probali ove palačinke, evo prilike da na brzinu napravite i obradujete voljenu osobu, porodicu ili prijatelje. Američke palačinke su više kao kolač i nemaju mnogo sličnosti sa domaćim palačinkama, iako su i jedne i druge lepe na svoj način. Ove palačinke su deblje, vazdušaste, mekane i preukusne bez ikakvih dodataka.

Obično se služe sa bobičastim voćem i prelivom od javorovog sirupa. Mnogi od nas umesto javorovog sirupa koriste med i po mom mišljenju je ta varijanta mnogo ukusnija.

Mogu se po želji služiti i sa kremom, bananama, topljenom čokoladom, džemom, šlagom itd. Ovaj osnovni recept za američke palačinke je mera za četiri osobe, pa po želji povećajte ili smanjite količinu.


Potrebni sastojci:


Mera je čaša od 200 ml


2 jajeta

2 1/2 čaše mekog brašna

2 čaše mleka

2 kašike šećera 

1 kesica praška za pecivo

1 kesica vanilin šećera

2 kašike ulja

prstohvat soli


Kako se prave američke palačinke:


Umutiti jaja mikserom. Dodati šećer i vanilin šećer i nastaviti sa mućenjem. Zatim dodati mleko, ulje, so, prašak za pecivo i umutiti mikserom da se svi sastojci sjednine. Na kraju postepeno dodavati brašno uz neprestano mućenje. 

U zagrejan i podmazan tiganj peći palačinke na srednjoj temperaturi. Prečnik palačinke ne treba da prelazi 10 cm. Kada se na površini palačinke pojave mehurići, tada je vreme da se palačinka okrene na drugu stranu. Palačinke su izuzetno mekane, ukusne i  vazdušaste. Američke palačinke se služe sa bobičastim voćem i prelivom od javorovog sirupa ili meda. Možete ih služiti i sa prelivom od čokolade, sa džemom, sladoledom, šlagom itd. 


Pogledajte naš video recept za američke palačinke: 👇



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕


Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji