Pogačice sa sirom najbolji recept

 

Pogačice sa sirom najbolji recept


Pogačice sa sirom recept za dva puna pleha | Doručak za dva dana za celu porodicu od samo tri sastojka
Pogačice sa sirom 

Napravite testo bez kvasca i praška za pecivo i imaćete doručak za dva dana za celu porodicu. Ove predivne pogačice sa sirom od samo tri sastojka se generacijama prave po uvek istom receptu i uvek uspeju. Testo je najbolje umesiti uveče, uviti u foliju i ostaviti u frižideru preko noći, pa peći ujutru za doručak. Ovo testo inače može stajati nekoliko dana u frižideru, a količina koja se dobije je za dva puna pleha iz rerne. 

Na više mesta se može pronaći recept sa jednakom količinom sastojaka, ali su tada pogačice iako ukusne, ipak previše masne. Ova mera iz recepta koji sledi u nastavku je savršena, tj. najbolji odnos sastojaka za najukusnije domaće pogačice sa sirom.


Potrebni sastojci:


250 g maslaca

300 g sira

400 g brašna

1 kašičica soli

+

1 jaje za premazivanje

susam ili kim za posipanje


Kako se prave pogačice sa sirom:


Pomešati maslac sobne temperature sa sirom koji ste prethodno usitnili, tj. izgnječili. Dodati kašičicu soli i brašno, pa umesiti glatko testo. Testo je malo teže na početku mesiti jer je tvrdo, ali se vrlo brzo pretvori u lepo i glatko testo. Kada je testo gotovo, pokriti ga prozirnom folijom i ostaviti da prenoći u frižideru. 

Ovo je obavezan postupak da bi pogačice lepo narasle, a ako ne možete toliko da čekate, ostavite testo na barem dva ili tri sata u frižideru pre upotrebe. Testo razvući oklagijom na 1 cm debljine i preklopiti. Odmah zatim testo opet razvući na 1 cm debljine i čašom ili modlom za kolače vaditi pogačice. Imajte na umu da će pogačice prilikom pečenja da narastu u visinu, ali i da će se skupiti u širinu. Zbog toga nikako nemojte koristiti rakijske čašice za vađenje krugova. 

Krugove od testa željene veličine poređati u tepsiju prethodno obloženu papirom za pečenje, premazati jajetom i posuti po želji susamom ili kimom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15 minuta ili dok ne porumene. Prijatno! 


Pogledajte naš video recept za pogačice sa sirom : 👇



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji