Domaće pastile za grlo i kašalj recept


 Domaće pastile za grlo i kašalj recept


Prirodni lek protiv kašlja i prehlade | Domaće pastile za grlo, kašalj i prehladu recept
Domaće pastile za grlo i kašalj 

Vreme je idealno za raznorazne prehlade, a uskoro će se pojaviti i razni virusi gripa. Bol u grlu, kašalj i prehlada nikome ne prija, a ukoliko dođe do nekog od simptoma, bolje je odmah reagovati i brzo se izlečiti. Predlažemo da napravite domaće prirodne pastile za grlo, kašalj i prehladu, koje ćete čuvati u staklenoj tegli i koje će vam pomoći u veoma kratkom roku. Ovaj prirodni lek protiv kašlja i prehlade je mnogima pomogao, pa iz istog razloga želimo da podelimo ovaj recept sa Vama.

Odricanje od odgovornosti: 

Nemojte koristiti ovaj lek protiv kašlja i prehlade ako imate bilo kakve alergije na neke od sastojaka ili ako bolujete od neke hronične bolesti zbog koje ne biste smeli da koristite ove pastile. Naš cilj nije da zamenimo Vašeg lekara ili farmaceuta, već da Vas dodatno informišemo. Koristite ove pastile za grlo i kašalj isključivo na vlastitu odgovornost. Ako imate bilo kakve ozbiljne simptome, posetite svog lekara.


Sastojci:


1 šolja šećera

1/2 šolje čaja od žalfije

1 kašika limunovog soka

1 kašičica mlevenog đumbira

1/2  kašičice cimeta

nekoliko karanfilića


Kako se prave domaće pastile protiv bolova u grlu: 


Sve sastojke staviti u šerpicu i kuvati oko 10 do 15 minuta na laganoj vatri uz neprestano mešanje. Kada je smesa dobila na gustini, prirodni lek je gotov. Kašičicom lagano vadite smesu i stavljajte na papir za pečenje tako što ćete da kapate i pravite veličinu pastila koja Vam odgovara. Kada se ohlade, pastile pospite šećerom u prahu, promešajte i stavite u staklenu teglu. Šećer služi da se pastile usled toplote ne bi istopile i zalepile jedna za drugu. Pogledajte naš video recept za domaće pastile protiv bolova u grlu i kašlja: 👇Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕


Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji