Posni krekeri sa semenkama recept


 Posni krekeri sa semenkama recept


Slani krekeri sa semenkama recept (posno)
Krekeri sa semenkama

Nema lepše, ukusnije i zdravije grickalice od slanih krekera sa semenkama! Garantujemo da ćete biti oduševljeni ukusom i da će ovi krekeri biti vaša omiljena slana poslastica. Iako važe za veoma "zaraznu grickalicu", ipak ih ne možete mnogo pojesti, jer su izuzetno zasitni. 

Možete ih jesti za doručak ili večeru, poslužiti gostima, možete ih jesti za vreme posta, koristiti umesto hleba kada ste na specijalnom režimu ishrane itd... Brojne su zdravstvene prednosti ovih izuzetno hrskavih slanih krekera, koje ovoga puta nećemo navoditi, ali nam možete verovati na reč. Ono što ćemo sigurno uraditi je da sa Vama podelimo recept koji će Vam postati jedan od omiljenih.


Potrebni sastojci:


Mera je šolja od 2,5 dl


70g ovsenih (zobenih) pahuljica - (3/4 šolje)

100g semenki bundeve (golica) - (3/4 šolje)

70g semenki lana - (1/2 šolje)

70g susama - (1/2 šolje)

70g suncokreta - (1/2 šolje)

250g brašna (1 šolja raženog ili integralnog i pola šolje pšeničnog) 

1 kašičica praška za pecivo

1 i 1/2 kašičica soli

3 kašike maslinovog ulja

1 do 1 i 1/2 šolja vode (zavisi od vrste brašna koja se koristi u receptu)


Recept za pripremu posnih krekera sa semenkama:


U dublju posudu sipati sve semenke, brašno, prašak za pecivo i so. Dobro promešati da se svi sastojci sjedine. Zatim dodati ulje i jednu šolju vode (naknadno po potrebi dodavati još vode). 

Mesiti testo rukama, s tim što ova smesa neće biti glatka i mekana, nego malo tvrđa. Kada prestane da se lepi za prste, testo je spremno za dalji rad.

Na papir za pečenje (koji ste posuli brašnom) izručiti smesu i preklopiti sa drugim papirom za pečenje. Rukama pritisnuti smesu preko papira za pečenje da je malo istanjite. Oklagijom razvući testo između ta dva papira za pečenje. Testo treba da je iste debljine svuda. Što tanje testo, to hrskavije i lepše kada se ispeče. Preporuka je da bude oko 2 do 3 mm debljine.

Iseći testo na pravougaonike, tj. pločice željenih dimenzija i poređati na pleh, prethodno obložen papirom za pečenje. Od količine navedene u receptu se dobiju dva puna pleha.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 15minuta. Kada se ohlade, čuvati u staklenoj ili plastičnoj posudi sa poklopcem. Prijatno! 


Pogledajte naš video recept za Krekere sa semenkama: 👇



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕


Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji