Recept za mafine sa sirom i blitvom

 

Recept za mafine sa sirom i blitvom 


Kukuruzni mafini sa sirom, blitvom i jogurtom
Mafini sa sirom i blitvom 


Ovi preukusni kukuruzni mafini sa sirom i blitvom su savršeni za doručak, večeru ili brzo rešenje za posluženje prijatelja i rodbine kada Vam dođu u goste. Potrebno je veoma kratko vreme za pripremu i samo trideset minuta za pečenje da dobijete izuzetno ukusne i dekorativne mafine. Umesto blitve možete dodati spanać, umesto sitnog sira možete dodati krem sir ili pavlaku, nećete pogrešiti, a ukus će biti svakako odličan. Probajte već danas da napravite ove jednostavne mafine sa sirom i blitvom i uživajte u njihovom divnom ukusu.


Potrebni sastojci:


1 veza blitve

2 jajeta

200 g sira

100 g sitnog ili krem sira

300 ml jogurta

1 šolja od 200 ml brašna

1 šolja od 200 ml kukuruznog griza - palente

1 prašak za pecivo

1 kašičica soli

50 ml ulja


Kako se prave mafini sa sirom i blitvom:


Umutiti dva jajeta i dodati 200 g sira koji ste prethodno izgnječili viljuškom. Promešati i dodati 100 g sitnog (ili krem) sira i 300 ml jogurta. Dodati jednu šolju brašna i jednu šolju kukuruznog griza (palente). Sjediniti sve sastojke i dodati jedan prašak za pecivo, jednu kašičicu soli i 50 ml ulja. Opranu i očišćenu blitvu iseći na trakice, pa dodati u smesu i promešati. 

U kalup za mafine (12 komada) sipati ravnomerno smesu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta. mafine služiti tople ili hladne uz jogurt, kiselo mleko ili po želji. Prijatno!


Pogledajte naš video recept za mafine od sira i blitve: 👇





Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji