Prženi fileti pastrmke sa povrćem

 

Prženi fileti pastrmke sa povrćem


Prženi fileti pastrmke sa povrćem - Przeni fileti pastrmke recept
Prženi - fileti - pastrmke - sa - povrćem

Pastrmka je jedna od najzdravijih i najkvalitetnijih slatkovodnih riba. Tom podatku doprinosi činjenica da pastrmka može živeti samo u izuzetno čistoj vodi. Njeno prirodno stanište su izuzetno čiste i hladne planinske reke, jezera i potoci.

Meso pastrmke je izuzetno bogato gvožđem, omega 3 masnim kiselinama, vitaminima A i D, proteinima i mikronutrijentima. Osim toga, sadrži i veliku količinu vitamina iz B grupe. Zbog svega navedenog pastrmka je neizostavan deo jelovnika svake osobe koja teži zdravoj ishrani.

Zlatno pravilo u pripremi pastrmke je: što jednostavnije, to bolje. Meso će biti ukusnije, a svi korisni sastojci će biti sačuvani. U nastavku možete pročitati najjednostavniji i najbrži način pripreme pastrmke u tiganju.


Potrebni sastojci:


1/2 kg fileta pastrmke (dimljeni ili obični)

1 limun

1 veza peršuna

1 glavica belog luka


Za prilog:


3 krompira

3 veze blitve

2 - 3 čeri paradajza za dekoraciju


Kako spremiti filete pastrmke u tiganju:


Prvo pripremiti marinadu sa kojom ćete preliti po želji prženu pastrmku. Iseckati peršun što sitnije, beli luk narendati ili iseckati na sitno, iscediti sok od limuna, dodati kašiku maslinovog ulja i prstohvat soli i bibera. Marinada je spremna.

Filete pastrmke oprati, posoliti i pobiberiti oko 15 minuta pre prženja. Za to vreme obariti par krompira i blitvu za prilog. 

U tiganj staviti jednu kašiku maslinovog ulja. Zagrejati na srednjoj temperaturi. Filete pastrmke prvo staviti na stranu gde je koža da se prži. Ovo je veoma bitan korak u pripremi. Pržiti filete oko pet minuta, pa ih okrenite na stranu gde nema kože da se prže još pet minuta. Fileti pastrmke su isprženi, a sačuvali su se svi korisni sastojci. Servirati uz obaren krompir i blitvu, a marinadu servirati u zasebnoj posudi. Za dekoraciju dodati po jedan čeri paradajz. Prijatno! :)


Pogledajte naš video recept za filete od pastrmke iz tiganja: 👇





Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji