Kaneloni sa mlevenim mesom recept

 

Kaneloni sa mlevenim mesom recept


Italijanski Kaneloni sa mlevenim mesom u paradajz sosu i mocarelom
Kaneloni sa mlevenim mesom 

Za sve ljubitelje italijanske kuhinje, napravili smo jedno veoma ukusno i lagano jelo sa veoma bogatom istorijom, koje su voleli i stari Rimljani. Recept za kanelone sa mlevenim mesom u paradajz sosu i mocarelom, postaće Vaš omiljeni recept uvek kada niste sigurni šta da pripremite za ručak ili večeru. Sa ovim tradicionalnim jelom iz Italije svako može postati majstor u kuhinji, jer priprema uopšte nije zahtevna, a užitak je zagarantovan. Recept za laganu verziju kanelona sa mlevenim mesom u paradajz sosu i mocarelom sledi u nastavku teksta.


Potrebni sastojci za kanelone sa mlevenim mesom:


250 g kanelona (koji se ne kuvaju)

500 g mlevenog mesa (junećeg ili mešano)

2 glavice crnog luka

2 šargarepe

1 l paradajz pelata

125 g mocarele

1 čen belog luka

par kašika parmezana

so

biber

1/4 kašičice muskatnog oraščića 

bosiljak i origano po želji


Kako se prave (pripremaju) kaneloni:


Luk sitno iseckati i dinstati u dubljem tiganju. Dodati izrendanu šargarepu i mleveno meso. Dinstati još malo, pa dodati jednu šolju  (200ml) paradajz pelata. Dinstati još pet minuta, dodati pola kašičice soli, pola kašičice bibera i jednu četvrtinu kašičice muskatnog oraščića (može i bez njega). Skloniti sa ringle i pripremiti sos za preliv. 

U malu šerpicu sipati oko 300 ml paradajz pelata i sitno iseckan čen belog luka. Sačekati da provri, začiniti sa pola kašičice soli, bosiljkom i origanom po želji. Skloniti sa ringle. 

Tepsiju za pečenje premazati uljem, pa sipati ostatak paradajz pelata (nekuvanog) da prekrije dno. Kanelone puniti sa smesom od mlevenog mesa i ređati u tepsiju. Preko svakog kanelona kašikom sipati po malo kuvanog paradajz sosa sa začinima. Tepsiju prekriti sa aluminijumskom folijom i peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 35 minuta. 

Nakon 35 minuta izvaditi kanelone iz rerne, skinuti foliju, staviti izrendanu mocarelu preko njih i parmezan po želji. Vratiti u rernu na još 10 - tak minuta (bez folije) da se kaneloni zapeku. Služiti dok je toplo. Prijatno! :)


Pogledajte naš video recept - Kako napraviti Italijanske kanelone: 👇





Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na neku od ikona društvenih mreža ispod teksta. 💕

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji