Recept za čuvenu Waldorf salatu

 

Recept za čuvenu Waldorf salatu


kako se pravi waldorf salata original recept
Waldorf salata

Waldorf salata je nastala u 19 veku u hotelu Waldorf Astoria u Njujorku. Prvobitno se pravila od jednostavnih sastojaka kao što su celer, jabuke i majonez. Tokom godina njen sastav se menjao dodatkom oraha i grožđa. Danas se ova jednostavna i ukusna obrok salata pravi na manje više isti način, jedino što se ukus još više poboljšao dodatkom kisele pavlake i limunovog soka. Ova jednostavna vitaminska salata se može služiti kao obrok ili kao predjelo. Probajte obavezno, nećete verovati koliko je ukusna. 


Potrebni sastojci:


3 kašike majoneza

1 kisela pavlaka (180g)

sok od 1/2 limuna

4 štapa celera

2 veće kisele jabuke ili 3 manje

šaka oraha

grožđe po želji (suvo ili sveže)

prstohvat soli i bibera


Kako se pravi waldorf salata:


Pomešati jednu kiselu pavlaku, 3 kašike majoneza, sok od pola limuna i jedan prstohvat soli i bibera. Iseckati na manje komadiće celer i jabuke, pa sjediniti sa prethodno pripremljenom smesom od pavlake, majoneza i limuna.

Orahe iseckati na sitnije komade i pomešati sa ostalim sastojcima. Po želji dodati nekoliko zrna grožđa ili kašiku suvog grožđa. Sve sastojke dobro promešati i servirati u činije za salatu.

Dekorisati sa orasima, grožđem i komadićima ili listićima celera. Prijatno!:)

Napomena: Umesto pavlake i majoneza, kao dijetalnu varijantu, možete koristiti kiselo mleko ili jogurt. Salatu je najbolje jesti svežu, mada je možete čuvati u frižideru do sutradan.



Kako se pravi Waldorf salata  možete pogledati u video receptu ispod:



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji