Koh od griza i jaja najbolji recept


 Koh od griza i jaja najbolji recept


Koh od griza recept | Kako napraviti koh od griza
Koh od griza 

Koh od griza je poslastica koja svakoga podseti na detinjstvo. Ovaj starinski kolač obožavaju i stari i mladi, zato što je to najsočniji i najslasniji kolač svih vremena. Lako se pravi, a sve sastojke za ovu poslasticu većina ima kod kuće. 

Kada se uželite da pojedete nešto sočno i slatko, a da je jednostavno i brzo za pripremu, setite se najukusnijeg kolača iz detinjstva. Sa kohom od griza nema greške, samo je potrebno da pratite ovaj provereno najbolji recept. 


Potrebni sastojci za najsočniji koh od griza:


5 jaja

7 kašika šećera

10 kašika griza

2 vanilin šećera

1 litar mleka


Kako napraviti koh od griza i 5 jaja:


Odvojiti belanca od žumanaca. Umututi belanca sa tri kašike šećera u čvrst sneg. U drugoj posudi umutiti žumanca sa jednom kašikom šećera. Ostatak šećera (3 kašike) sipati u litar mleka i jedan vanilin šećer. U umućena belanca postepeno dodavati umućena žumanca, lagano mešajući. Zatim dodati jedan vanilin šećer i promešati. U tako pripremljenu smesu postepeno dodavati kašiku po kašiku griza, polako mešajući da se dobije kompaktna i prozračna smesa. 

U posudu za pečenje dimenzije 30 x 20 cm (okvirno) sipati par kašika ulja i podmazati pleh, pa dodati par kašika griza (umesto brašna da se ne lepi). Sipati smesu u pleh i peći na temperaturi od 180 C oko 15 minuta. 

Mleko skuvati sa ostatkom šecera (3 kašike) i jednim vanilin šećerom. Ostaviti da se prohladi. Pečeni koh lagano nalivati sa mlekom, kašiku po kašiku, nikako odjednom sipati svo mleko. Ostaviti da se ohladi i služiti hladno. Prijatno! 


Kako se pravi koh od griza možete pogledati u video receptu ispod:



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji