Štrudla sa jabukama i grizom recept


Štrudla sa jabukama i grizom recept



Štrudla sa jabukama od gotovih kora sa grizom i cimetom
Štrudla sa jabukama 

Ukoliko želite sočan i ukusan desert, a nemate mnogo vremena za spremanje, štrudla sa jabukama je pravi izbor. Štrudla sa jabukama i grizom od gotovih kora se sprema brzo i još brže pojede. Nema ništa lepše nego da kuća zamiriše na pitu sa jabukama i cimetom, složiće se mnogi. Međutim, štrudla sa jabukama će svrgnuti pitu sa trona čim je prvi put probate. Pomešani ukusi jabuke, cimeta, vanile i griza, svakoga će oduševiti. 


Potrebni sastojci:


2 jabuke

1/2 litre mleka

5 kašika griza

1 puding od vanile

5 kom. kora za gibanicu (malo deblje)

1 kašika šećera

1 kesica vanilin šećera 

1 kašičica cimeta

1 kašičica praška za pecivo


Kako napraviti štrudlu od jabuka i griza sa kupovnim korama:


Jabuke oprati, oljuštiti i iseći na manje kockice. Dodati jednu kašiku šećera i jednu kašičicu cimeta. Promešati da se svi sastojci sjedine.

U posudu sipati 500 ml hladnog mleka. Odvojiti malo mleka sa strane i dodati jedan puding od vanile. Sjediniti smesu da nema grudvica, pa dodati u mleko i promešati. U istu smesu dodati jedan vanilin šećer, jednu kašičicu praška za pecivo i pet punih kašika griza. 

Odvojiti pet listova kora za gibanicu i svaku koru premazati sa smesom od mleka, pudinga i griza. Preko prve kore staviti drugu koru i premazati sa filom. Ponavljati postupak sa svih pet kora. Na zadnju koru u jedan deo koji je veličine kalupa za hleb, poređati iseckane jabuke. Uviti krajeve, pa urolati u štrudlu. Staviti u kalup i preliti sa ostatkom fila. Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta, tj. da štrudla dobije zlatnu boju. Kada je štrudla pečena, ostaviti da se ohladi, posuti sa šećerom u prahu i služiti hladnu. Kompletan postupak pripreme možete pogledati u video receptu ispod.


Video recept za štrudlu sa jabukama od gotovih kora:



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji