Štapići od krompira sa susamom

 

Štapići od krompira sa susamom


Krompir štapići sa susamom (ukusniji od pomfrita) | Posni recepti | Kroketi od krompira
Štapići od krompira sa susamom


Dosadilo Vam je da spremate krompir uvek na isti način? Evo jednog izuzetno brzog rešenja. Spolja hrskavi kao pomfrit, a iznutra mekani kao pire krompir, prženi krompir štapići sa susamom će oduševiti sve sa svojim savršenim ukusom. Izuzetno se brzo spremaju, a mogu se jesti i u danima posta. Mogu se služiti kao prilog uz neko jelo, kao užina ili jednostavno kao zasebno jelo uz sos po želji. Recept za najukusnije štapiće ili krokete od krompira pročitajte u nastavku teksta.


Potrebni sastojci za štapiće od krompira:


5 krompira

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera

4 kašike kukuruznog skroba (gustin, čvrstin)

100g susama

1 kašika čili pahuljica (može i bez njega) 


Kako spremiti krompir štapiće sa susamom:


Krompir oprati, oljuštiti i iseckati na manje delove. Staviti u blago posoljenu vodu i kuvati. Skuvan krompir ocediti, pa izgnječiti da se dobije smesa kao za pire. Dodati so, biber i skrob. Promešati i malo umesiti rukama kao testo, da se svi sastojci lepo sjedine.

Od dobijene smese, praviti dugačke štapiće - krokete (oblik valjka) i svaki uvaljati u susam sa svih strana. U tiganj sipati ulje da pokrije barem polovinu krompir štapića, radi lakšeg prženja. Krokete pržiti da dobiju zlatnu boju. Izvaditi i staviti na kuhinjski ubrus da se malo ocede. Služiti kao prilog ili kao samostalno jelo sa dodatkom sosa po želji (paradajz sos, mirođija sos i sl.)


Video recept za štapiće od krompira s susamom:



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji