Čokoladna kokos plazma torta

 

Čokoladna kokos plazma torta 


Čoko koko torta (bez pečenja) recept - Čokoladna kokos fantazija


Čoko koko torta je omiljena poslastica za sve ljubitelje kokosa i čokolade. Priprema je brza i jednostavna, a ukus neodoljiv. Ovo je jedna od retkih torti koja je idealna za sva godišnja doba. Tako lagana, kremasta, puna očaravajućih ukusa omiljenog plazma keksa, čokolade i kokosa, pravi je izbor za sve prilike. Možete je ukrasiti po želji, ali nema potrebe, zato što je presek torte jednostavno savršen. 

Čoko koko torta se veoma brzo sprema, otprilike za pola sata je gotova. Jedina mana ove torte je što mora da prenoći u frižideru da se ohladi i stegne, a to je nekada baš teško izdržati. :) Pre nego što krenete sa pravljenjem ove neodoljive torte, savet je da se pridržavate redosleda pripreme i tako nećete imati "praznog hoda" u radu. Recept za čoko koko tortu sledi u nastavku teksta.


Potrebni sastojci za čoko koko tortu:


Za podlogu:

300 g mlevenog keksa (plazma)

100 g tamne čokolade

100 g maslaca

100 do 120 ml mleka


Za fil:

1 l mleka

3 pudinga sa ukusom slatke pavlake

8 kašika šećera

200 g maslaca

300 g kokosa


Za preliv (ganache): 

500 ml slatke pavlake

250 g tamne čokolade za kuvanje


Recept za  pripremu torte od čokolade, kokosa i plazme:


Prvo se priprema fil za tortu. Od jednog litra mleka se odvoji oko 200 ml i razmuti tri kesice pudinga. U ostalo mleko sipati 8 kašika šećera i staviti na ringlu da provri. U ključalo mleko sipati razmućen puding i kuvati po upustvu sa kesice uz neprestano mešanje. Skloniti puding sa ringle, prekriti prozirnom folijom da se ne uhvati korica i ostaviti da se puding ohladi. Za to vreme napraviti podlogu za tortu.

Otopiti 100g maslaca sa 100g čokolade na pari. U 300g mlevenog keksa dodati istopljenu čokoladu sa maslacem i promešati kašikom da se svi sastojci sjedine. Postepeno dodavati oko 100 ml mleka i mesiti rukom kao testo. Mesi se da se dobije smesa koja se ne raspada, ali da nije ni gnjecava. Po potrebi dodati još malo mleka.

U posudu za tortu prečnika 25 cm sipati smesu i ravnomerno rasporediti rukom, varjačom i sl. Staviti u frižider da se hladi, a za to vreme spremati preliv za tortu.

U šerpicu sipati 500 ml slatke pavlake i staviti na tihu vatru da se zagreje. Pavlaka nikako ne sme da provri. Dodati 250 g izlomljene čokolade za kuvanje, skloniti sa ringle i mešati sve dok se čokolada ne istopi. Ostaviti sa strane da se hladi.

U dublju posudu staviti omekšali maslac i umutiti mikserom. Postepeno dodavati ohlađen puding i nastaviti sa mešanjem da se dobije kompaktna smesa. U tako pripremljen fil za tortu, postepno dodavati 300g kokosa i mešati sa kašikom da se svi sastojci dobro sjedine.

Na već pripremljenu podlogu od keksa, dodati fil od pudinga i kokosa. Rasporediti fil svuda jednako da gornji sloj bude potpuno ravan. Preko fila sipati ohlađeni preliv za tortu od pavlake i čokolade. Tortu staviti u frižider i ostaviti preko noći da se hladi pre konzumiranja. Prijatno!


Kompletan postupak pripreme za tortu od kokosa, čokolade i plazme možete pogledati u video receptu ispod:





Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖

Primjedbe

  1. Pišite nam utiske i kako Vam se svideo recept za Čoko Koko tortu.

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji