Vrhunski recept za juneću čorbu

 

Vrhunski recept za juneću čorbu 


Juneća čorba sa povrćem i crnim vinom - Top recept za juneću čorbu


Mnogo je recepata za juneću čorbu, ali je samo jedan onaj pravi. Sa junećom čorbom nema greške u bilo kojoj varijanti, ali ako niste probali ovaj recept sa povrćem i crnim vinom, ne znate šta ste propustili. Pre nego što krenete da spremate juneću čorbu, savet je da sve sastojke pripremite i iseckate. Ukoliko poslušate savet, spremanje čorbe će biti izuzetno lako. 

Osim toga što ćete imati odličan ručak ili večeru, uživaćete u savršenom i jedinstvenom ukusu. Mnogi se pitaju koje je najbolje crno vino za pripremu čorbe, a odgovor je tako jednostavan: - Ono koje inače pijete. Taj savet važi i za ostala jela u koje se dodaje vino. Alkohol iz vina ispari tokom kuvanja, tako da nema bojazni zbog istog. Recept za najbolju juneću čorbu sa povrćem i crnim vinom sledi u nastavku teksta. 


Potrebni sastojci za juneću čorbu:


500 g junećeg mesa od buta

3 komada crnog luka 

3 čena belog luka

2 veća krompira

200 g graška

250 ml pasiranog paradjza (paradajz pelat)

1 čaša crnog vina od 2dcl

1 kašikica soli

1 kašikica bibera

1 kašikica aleve paprike

1 kašika brašna

1 veza peršuna


Kako se kuva vrhunska juneća čorba:


Iseckati crni i beli luk, meso iseckati na kocke, a krompir na sitnije kockice. Izdvojiti 200 grama graška, 250 ml paradaj pelata, čašu od 2 dcl crnog vina. Sa strane odvojiti po jednu kafenu kašiku soli, bibera, aleve paprike i jednu supenu kašiku brašna. Peršun oprati i iseckati. Sve sastojke posebno odvojiti da bi olakšali spremanje juneće čorbe.

U dublju šerpu ili lonac sipati ulje i zagrejati. Dodati sitno iseckani crni luk i propržiti da dobije zlatnu boju. Dodati meso iseckano na kocke i propržiti zajedno sa lukom da dobije boju. U proprženo meso i luk dodati jednu kašikicu aleve paprike, jednu kašikicu soli, jednu kašikicu bibera i jednu kašiku brašna. Sve sastojke brzo promešati i doliti malo vode da meso ogrezne. Ostaviti da se krčka na tihoj vatri oko 10 minuta.

Nakon deset minuta dodati sitno iseckani beli luk i 1/2 l vode. Promešati i kuvati oko pola sata.

U šerpu dodati krompir isečen na sitnije kockice, grašak i promešati. Dodati zatim 250 ml pasiranog paradajza i po potrebi još malo vode. Promešati i kuvati još pola sata. 

Pred kraj kuvanja (10-tak minuta) dodati čašu crnog vina, promešati i kuvati još deset minuta. Na kraju začiniti sa sitno iseckanim peršunom. Prijatno!


Kompletan postupak pripreme juneće čorbe možete pogledati u video receptu ispod:





Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖

Primjedbe

Obrazac za kontakt

Pošalji