Recept za gulaš sa junećim mesom


Recept za gulaš sa junećim mesom


Juneći gulaš recept- Kako se pravi najbolji  gulaš koji ste ikada probali

Mnogo je načina kako se pravi domaći gulaš koji svi obožavamo. Može biti od junećeg mesa ili svinjskog, a može i mešano, kako ko voli. Jedan recept za gulaš sa junećim (ili svinjskim) mesom se izdvaja od drugih, zato što se dobije ukus, miris i tekstura pravog kafanskog gulaša. 

Možda će Vam trebati malo više izdvojenog vremena, ali verujte da nećete zažaliti kada ga probate. U nastavku teksta pročitajte kako se pravi najbolji gulaš koji ste ikada probali.


Potrebni sastojci za gulaš sa junećim (svinjskim) mesom:


600 g junećeg ili svinjskog mesa (može i pomešano)

600 g crnog luka ili 6 glavica

200 ml crnog vina

200 - 250 ml soka od paradajza

1 šargarepa

1 veza peršuna

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

1 kašičica slatke mlevene crvene paprike

1 kašičica ljute mlevene crvene paprike

2 lista lovora

2 - 3 čena belog luka


Kako se pravi najbolji gulaš koji ste ikada probali:


U dublju posudu sipati ulje i zagrejati. Meso iseckano na kocke staviti u zagrejano ulje i propržiti. Izvaditi meso iz posude i odložiti sa strane.

U istu posudu gde je prženo meso dodati sitno iseckan crni luk. Luk pržiti, tj. dinstati uz povremeno dodavanje malo vode da dobije zlatnu boju. Vratiti isprženo meso i dinstati još par minuta zajedno sa lukom da ispari sva voda.

Preliti sa 2 dcl vina i nastaviti dinstati dok vino ne ispari. 

Kada je vino isparilo, dodati izrendanu šargarepu, dva lista lovora, kašičicu slatke crvene mlevene paprike, jednu kašičicu ljute mlevene crvene paprike, jednu kašičicu soli i jednu kašičicu bibera. Promešati sve sastojke da se sjedine, dodati malo vode i dinstati na tihoj vatri (oko 1 h) dok meso ne omekša. Meso je gotovo kada se može preseći sa drvenom varjačom.

Kada je meso omekšalo, dodati paradajz sok i dinstati još oko 15-tak minuta. Na kraju dodati beli luk i peršun. Služiti sa pire krompirom, testeninom ili pirinčem. Prijatno! :)


Kompletan postupak pripreme gulaša od junetine možete pogledati u video receptu ispod:




Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖

Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji