Piletina sa kikirikijem i povrćem na kineski način

 

Piletina sa kikirikijem i povrćem na kineski način


Brza kineska piletina sa povrćem i kikirikijem


Kineska kuhinja nudi mnogobrojna jela fantastičnih ukusa. Ovo je jedno od tih jela, koje je neizostavni deo menija u kineskim restoranima. Kada vidite kako se lako sprema i koliko je ukusna brza kineska piletina sa povrćem i kikirikijem, sigurno će postati redovna na vašoj trpezi. Sve sastojke treba unapred pripremiti, oprati i iseckati, jer ovo jelo zahteva brzinu u pripremi. Služiti uz beli pirinač sa karijem, a može i samo pirinač bez začina.


Potrebni sastojci za piletinu sa kikirikijem i povrćem:


300g  pilećeg filea

2 čena belog luka

1 glavica crnog luka

1 šargarepa

1/4 manje glavice kupusa

2- 3 pečurke (po mogućnosti crne ili po želji)

50 g kikirikija

1-2 dcl soja sosa

1/2 kašikice bibera

1/2 kašikice soli ( po potrebi)


Prilog:

150g belog pirinča 

1 kašikica karija


Recept za pripremu brze piletine sa povrćem i kikirikijem na kineski način:


Piletinu iseći na kocke i staviti u marinadu od 1 do 2 dcl soja sosa i pola kašikice bibera. Držati u frižideru najmanje jedan sat pre spremanja. Crni luk i pečurke iseći na listiće, a kupus i šargarepu na tračice. Beli luk posebno iseći na tanke listiće i odvojiti sa strane.

Izvaditi piletinu iz marinade, ali marinadu nikako ne bacajte, nego odložite sa strane. U dublji tiganj sa debljim dnom ili vok, sipati par kašika ulja (poželjno maslinovo) i dobro zagrejati. 

U zagrejano ulje staviti kikiriki, dodati trunku soli, propržiti i izvaditi iz tiganja. U isti tiganj zatim dodati piletinu. Piletinu propržiti sa svih strana dva do tri minuta, izvaditi iz tiganja i vratiti u marinadu.

U isto ulje staviti beli luk iseckan na listiće, promešati, dodati crni luk iseckan na listiće i pržite oko minut. Zatim dodate šargarepu, nakon par minuta kupus, a na kraju dodate pečurke. 

Pržiti povrće uz stalno mešanje da ne zagori. Kada povrće omekša, vratite piletinu zajedno sa marinadom i  kikirikijem. 

Izmešajte sve sastojke i pržite ih zajedno još minut do dva. Nemojte dodavati so i biber, zato što je soja sos dovoljno slan i jak. Piletina sa povrćem i kikirikijem je spremna. Ukoliko više volite slanija jela, slobodno začinite po ukusu, ali prethodno probajte jelo da ne presolite.

Piletinu sa povrćem i kikirikijem služiti sa belim pirinčem (preporuka pirinač sa karijem). Prijatno!


Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖



Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji