Oblak sendvič (bez brašna) - Keto sendvič

 

Oblak sendvič (bez brašna) - Keto sendvič 


Oblak sendvič - keto sendvič - sendvič bez ugljenih hidrata -


Oblak sendvič je idealan za sve one koji su na nekim specijalnim režimima ishrane i koji žele da smanje svoju telesnu težinu. Pravi se bez brašna, pa u njemu nema glutena i ugljenih hidrata. Osim toga što je mekan poput oblačića, ovaj izuzetno zdrav sendvič je itekako ukusan. Osnovni recept za oblak sendvič uključuje samo nekoliko sastojka, a svako po svojoj želji može dodati i omiljene začine, razne vrste sireva, namaza, šunki itd. Možete ga jesti bez bojazni da ćete dobiti kilograme i ako pojedete koje parče više. Ovaj sendvič je odličan za dijabetičare, za one koji su na keto ishrani i one koji izbegavaju namirnice sa glutenom. Osnovni recept za oblak sendvič pročitajte u nastavku teksta.


Potrebni sastojci:


4 jajeta

300g krem sira

50g praške šunke ili pilećih prsa

1/2 kašičice soli

1 kašičica praška za pecivo


Recept za pripremu keto sendviča:


Odvojiti žumanca od belanaca. Belanca penasto umutiti sa 1/2 kašičice soli. U zasebnoj posudi umutiti četiri komada žumanca sa 250g krem sira i jednom kašičicom praška za pecivo. Sjediniti obe smese postepeno dodavajući umućena žumanca sa sirom u umućena belanca. Lagano mešati da se sjedine obe smese. U pleh (25cm x 35cm) obložen papirom za pečenje sipati smesu i izravnati špatulom. Peći na 180 stepeni oko 30 minuta. Podeliti na osam jednakih delova, da bi dobili ukupno četiri sendviča. Svaki deo sa unutrašnje strane premazati sa ostatkom krem sira, dodati parče ili dva šunke i preklopiti. Sendvič služiti odmah uz kiselo mleko. Ukoliko se sendvič pravi za poneti (na posao), ostaviti ga da se ohladi, spakovati i čuvati u frižideru. 


Postupak pripreme oblak sendviča bez brašna možete pogledati u video receptu ispod:



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji