Pileći file u sosu od pečuraka recept

 

Pileći file u sosu od pečuraka  recept


Carska piletina sa šampinjonima u rerni - Piletina sa šampinjonima i pavlakom zapečena u rerni


Ukoliko niste probali do sada carsku piletinu sa šampinjonima, evo prilike da je napravite i oduševite prijatelje i porodicu. Ovo sočno jelo koje se topi u ustima se relativno brzo sprema i još brže pojede. Pileći file u sosu od prečuraka će postati omiljeno jelo na Vašoj trpezi sa prvim zalogajem, zato što će Vam pružiti jedinstveni  gurmanski užitak. 


Potrebni sastojci za carsku piletinu sa šampinjonima:


500 g pilećeg filea

250 do 300g šampinjona

500 ml pavlake za kuvanje

1/2 kisele pavlake

2 jajeta

1 kesica krem supe od pečuraka

100 g kačkavalja

So i biber

ulje i malo putera


Recept za pripremu pilećeg filea sa pečurkama:


Piletinu iseći na šnicle. Šnicle staviti između dve prozirne folije, pa tučkom za meso malo izlupati, tj. istanjiti svako parče piletine. Istanjene pileće šnicle uvaljati u prah od krem supe od pečuraka. Pečurke očistiti i iseći na šnite. U zasebnoj posudi umutiti dva jajeta, 90 ml kisele pavlake (pola čaše) i 500 ml pavlake za kuvanje.

Vatrostalnu posudu nauljiti i narendati malo putera po dnu. Ređati pileće šnicle prethodno uvaljane u smesu od krem supe od pečuraka. Preko šnicli opet narendati malo putera (ili puter zamenite uljem). Preko piletine rasporediti očišćene pečurke isečene na šnite. Pečurke malo posoliti i pobiberiti. Preko pečurki preliti smesu od dva jajeta, kisele pavlake i pavlake za kuvanje.

Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 45 minuta. Izvaditi iz rerne, začiniti po želji sa peršunom, origanom ili bosiljkom i posuti sa izrendanim tvrdim sirom (trapist, edamer i sl.). Vratiti u rernu na 5 do 10 minuta da se zapeče. Služiti toplo. Prijatno! :)


Kompletan postupak pripreme filea od pilećeg mesa sa pečurkama možete pogledati u video receptu ispod:





Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖

Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji