Ovsene pahuljice sa jabukama priprema


Ovsene pahuljice sa jabukama priprema 



Ovsene pahuljice recept - ideje za doručak- zdrav doručak za mršavljenje sa ovsenim pahuljicama



Ovsena kaša je idealan doručak za početak dana, sprema se za pet minuta i izuzetno je  zdrava. Mogu se praviti razne kombinacije od ovsenih pahuljica, slatke, slane, posne, a jedno je sigurno, sve varijante su veoma ukusne. Ukoliko niste do sada uvrstili ovsene pahuljice u jelovnik, pročitajte u nastavku teksta zašto biste trebali da ih redovno konzumirate. 
Redovna upotreba ovsenih pahuljica dovodi do zdrave kontrole telesne težine, smanjuje se holesterol, šećer u krvi se drži pod kontrolom, povećava se imunitet organizma, ima se više energije za svakodnevne aktivnosti i smanjuje se rizik od mnogih bolesni. Pored svih navedenih prednosti koje utiču na zdravlje organizma, ovsene pahuljice su pravi izbor zato što se veoma jednostavno i brzo spremaju. 
U ovom receptu za zdrav doručak sa ovsenim pahuljicama koristili smo jabuku, orahe, cimet i med. Ukoliko volite pitu sa jabukama, ovaj recept za ovsenu kašu morate probati.


Potrebni sastojci za ovsenu kašu:


50 g ovsenih pahuljica ( 4 kašike)
1 jabuka
3 do 5 komada oraha
1/2 kašičice cimeta
med


Kako se prave ovsene pahuljice sa jabukama:



Staviti 250 ml vode na ringlu da provri. U posudu sipati četiri supene kašike ovsenih pahuljica (50g). Preliti ih sa prokuvanom vodom. Jabuku oprati, oljuštiti i narendati na krupno rende. Dodati odmah u kašu od ovsenih pahuljica i promešati. Izdvojiti po želji tri do pet komada očišćenih oraha. Orahe iseckati, izdrobiti ili samleti u secku-blenderu. Dodati u kašu od ovsenih pahuljica i promešati. Po želji dodati pola kašičice cimeta i jednu kašičicu meda. Sve sastojke dobro sjediniti. Prijatno! :)


Kompletan postupak pripreme ovsenih pahuljica za doručak možete pogledati u video receptu ispod:





Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖

Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji