Čizkejk sa šumskim voćem i plazmom

 

Čizkejk sa šumskim voćem i plazmom


Kako se pravi cheesecake sa mascarpone sirom - Najbolji recept za čizkejk sa šumskim voćem, mascarponeom i plazmom.


Tražite ubedljivo najbolji recept za cheesecake koji se ne peče? Upravo ste ga našli! :) Kremasta, lagana, sočna i neodoljiva poslastica koju obožavaju na svim krajevima sveta zove se čizkejk ili torta sa sirom. 

Ovu tortu ili kolač sa sirom nije teško napraviti, ali da biste dobili originalni čizkejk, savršenog ukusa, morate koristiti prave sastojke. Nema zamene sastojaka, zato što onda nije to taj ukus. Mnogi zamene mascarpone sir sa nekim drugim, ali upravo je mascarpone taj koji daje pravi i originalni ukus cheesecake-u. Verujte na reč, probali smo sve varijante. 

Voće možete koristiti koje želite, maline, jagode, borovnice ili šumsko voće koje je korišćeno u ovom receptu za čizkejk. Postupak je isti i količine su iste. Najbolji recept za cheesecake sa mascarpone sirom pročitajte u nastavku testa.


Potrebni sastojci za cheesecake od šumskog voća i mascarpone sira:


Za koru:

300 g mlevenog keksa (plazme)

125 g maslaca (putera)

100 ml mleka


Za fil:

500 ml slatke pavlake

500 g mascarpone sira 

100 g šećera u prahu

1 kašičica ekstrata vanile

1/2 limuna ( sok i narendana korica)


Za gornji završni sloj:

500 g šumskog voća ili po želji (jagode, maline)

5 kašika kristal šećera

10 g želatina u granulama

1 vanilin šećer 


Kako se pravi čizkejk sa šumskim voćem:

U posudu staviti 300g mlevenog plazma keksa, dodati 125g otopljenog maslaca i 100ml hladnog mleka. Promešati, pa nastaviti mesiti rukom da se svi sastojci sjedine. U okrugli kalup prečnika 25cm sipati smesu i rasporediti po dnu kalupa pritiskajući rukama. Utapkati ravnomerno prstima ili dnom od čaše. Staviti u frižider da se hladi.

U zasebnoj posudi izmešati 500g maskarpone sira sa 100g šećera u prahu. Dodati po želji 1 kašičicu ekstrata vanile, sok i narendanu koricu od 1/2 limuna. Može i bez limuna i vanile, ali je lepši ukus sa njima. 

U drugoj posudi umutiti mikserom 500ml slatke pavlake (hladne), pa dodati smesu od mascarpone sira i šećera. Sjediniti obe smese i sipati preko kore od keksa. Ravnomerno rasporediti fil, obrisati ivice kalupa od viška fila i vratiti u frižider da se hladi.

U šerpicu staviti 500g voća (šumsko, jagode, maline, borovnice i sl.), pa dodati pet kašika kristal šećera i jednu kesicu vanilin šećera. Promešati i kuvati na tihoj vatri 10 minuta od trenutka kada provri. Nema potrebe dodavati vodu, zato što će voće otpustiti svoju tokom kuvanja. Skinuti sa ringle i ostaviti da se voće prohladi. 

U činijicu sipati 5 kašika hladne vode i jednu kesicu želatina u granulama. Ostaviti 10 minuta da želatin nabubri. U prohlađeno voće (ne sme biti vruće, nego mlako) sipati želatin i promešati. Smesu preliti lagano preko fila i vratiti u frižider.

Čizkejk hladiti u frižideru minimum 6 sati pre služenja, a najbolje je služiti ga sutradan. Uživajte! :)


Kompletan postupak pripreme čizkejka sa plazmom i šumskim voćem možete pogledati u video receptu ispod:




Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši
  2. E ovo je pravi recept sa mascarponeom! Najlepša i najkremastija torta za sva godišnja doba. Savršeno Vam je ispala.... gledali smo video. Bravo! ��

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji