Pita bez kora sa sirom i spanaćem


Pita bez kora sa sirom i spanaćem 


Pita sa feta sirom i spanaćem - recept bez kora


Pita sa feta sirom i spanaćem je jedna od onih pita za koju se traži parče više. Mekana, sočna, mirisna i savršenog ukusa, ova pita je definitivno rapsodija za sva čula. Svi će Vam tražiti recept za ovu veoma zdravu pitu od spanaća i feta sira kada je prvi put probaju. Ovaj recept je za sve one koji nemaju mnogo vremena da provode u kuhinji, jer se pravi po principu "smuti pa prospi". Bez mnogo truda u kuhinji napravite pravu domaću pitu od koje će zamirisati cela kuća. Recept za brzu pitu bez kora sa sirom i spanaćem pročitajte u nastavku teksta.


Potrebni sastojci:


200 g očišćenog spanaća

2 jajeta

200 g feta sira

90 g kisele pavlake (1/2 čaše)

300 ml jogurta

1 šolja od 200 ml kukuruznog griza - palente

1 šolja od 200 ml pšeničnog brašna

1 prašak za pecivo

1 kašičica soli

50 ml ulja


Kako se pravi pita sa spanacem i sirom:


Spanać oprati, očistiti, ocediti i iseći na tanke trakice. Umutiti 2 jajeta, 90 g kisele pavlake, 300 ml jogurta, kašičicu soli, 50 ml ulja i jedan prašak za pecivo. Sve sastojke izmešati i dodati 1 šolju od 200 ml kukuruznog griza, 1 šolju od 200 ml pšeničnog brašna i 200 g feta sira. Sve sastojke sjediniti i na kraju dodati 200 g spanaća isečenog na trakice. Izmešati sve sastojke, sipati u manju tepsiju za pečenje dimenzija 20cm x 25cm i posuti susamom. Peći u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 35 - 40 minuta, tj.dok ne porumeni. Služiti uz čašu jogurta ili kiselog mleka. Prijatno. :)


Kompletan postupak pripreme pite bez kora sa sirom i spanaćem možete pogledati u video receptu ispod:




Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖



Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji