Jeftino i zdravo jelo od krompira i povrća

 

Jeftino i zdravo jelo od krompira i povrća


Jeftino i zdravo jelo od krompira i povrća


Krompir sa povrćem iz rerne na drugačiji način
Krompir sa povrćem

Pecivo od krompira i povrća je izuzetno jeftino i zdravo jelo koje možete napraviti kao večeru za celu porodicu. Možete pustiti mašti na volju i sami izmeniti neke sastojke, kao na primer: zamenite spanać sa blitvom, praziluk sa lukom itd. Najviše podseća na picu od povrća, ali bez podloge od testa. Recept za pecivo od krompira i povrća je savršen za početnike u kuvanju, zato što je jednostavan za spremanje. Potrebno je samo malo truda za seckanje namirnica, a nagrada je uživanje u ukusnoj večeri. Recept za ovo jeftino i zdravo jelo pročitajte u nastavku teksta.


Potrebni sastojci:


4 krompira

1 praziluk

2 šargarepe

150 - 200 g spanaća

1 crvena paprika

4 jajeta

100 ml ulja

1 kiselo mleko

1 čaša brašna od 200 ml

1 prašak za pecivo

1 kašičica soli

1 kašičica bibera

+

50 grama kačkavalja

susam za posipanje (beli i crni)


Kako spremiti krompir sa povrćem na drugačiji način:


Krompir i šargarepu oprati, oljuštiti i narendati na krupnije rende. Praziluk iseckati na kolutiće, papriku na sitne kockice, a spanać iseći na trake.

U dubljoj posudi umutiti četiri jajeta, 100 ml ulja, kiselo mleko, čašu brašna, prašak za pecivo, kašičicu soli i bibera. Smesu pomešati sa iseckanim povrćem. 

Na pleh staviti papir za pečenje i papir premazati uljem (da se povrće ne bi zalepilo zbog viška vode). Sipati već pripremljenu smesu, ravnomerno rasporediti po plehu i utapkati sa varjačom. 

Peći u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 30 minuta. Izvaditi iz rerne, posuti sa narendanim sirom i susamom, pa vratiti u rernu na još 25 minuta da se dopeče. Služiti dok je toplo uz kiselo mleko. Prijatno!:)


Kompletan postupak pripreme možete pogledati u video receptu ispod:




Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši
  2. Zanimljivo deluje. Isprobaćemo recept.

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji