Sunđer ćufte od mlevenog mesa recept


 Sunđer ćufte od mlevenog mesa recept


Sunđer ćufte recept - Ćufte od mlevenog mesa - kako se prave ćufte od mesa



Recept za sunđer ćufte se koristi u našoj porodici punih dvadeset godina. Verovatno sa razlogom, jer ono što je dobro, ne treba menjati. Osim toga što su mnogo ukusne, sunđer ćufte su veoma izdašno jelo. Idealan ručak za više osoba. Ove ćufte se razlikuju od tradicionalnih zato što teksturom podsećaju na morski sunđer. 
Iako se u mnogim receptima za pripremu spominje samo svinjsko meso, najbolje je koristiti mešano mleveno meso. Ništa manje lepe neće biti iako se spreme sa svinjskim mlevenim mesom. Probali smo jednu i drugu varijantu, pa sa razlogom možemo reći da su obe dobre na svoj način. Mogu se služiti uz sezonsku salatu, razne vrste sosova, krompir pire, ajvar ili prilog po želji. Nisu teške za stomak, pa se lako možete prevariti i pojesti više nego što treba. Recept za najbolje sunđer ćufte pročitajte u nastavku teksta.


Potrebni sastojci:


600 g mešanog mlevenog mesa ili svinjskog mesa
4 jajeta
6 kašika brašna
1 prašak za pecivo
1,5 dl vode
3 čena belog luka
3 kašike ulja
1 kafena kašika soli
1 ravna kafena kašika bibera
1 do 2 kašike peršuna


Kako se spremaju sunđer ćufte ili popularno kinezi:



Odvojiti žumanca od belanca. U većoj činiji umutiti četiri žumanca. Dodati šest punih kašika brašna, jedan prašak za pecivo, jedan i po decilitar vode, tri kašike ulja, tri čena belog luka (sitno iseckanog), kašičicu soli, kašičicu bibera i jednu do dve kašike peršuna. Sve sastojke dobro umutiti. Dodati 600 g mlevenog mesa i promešati da se svi sastojci sjedine. U drugoj posudi umutiti mikserom četiri belanca u čvrst šne. Dodavati postepeno u prethodno pripremljenu smesu i mešati da se svi sastojci lepo sjedine. Pokriti posudu prozirnom folijom ili kesom i odložiti u frižider na par sati. Neposredno pre spremanja, izvaditi smesu iz frižidera. U dublji tiganj sipati ulje i zagrejati na jačoj temperaturi. Smanjiti na srednju temperaturu pre početka prženja. Smesu vaditi kafenom kašičicom i spuštati u zagrejano ulje. Pržiti sa obe strane po par minuta. Ćufte stavljati na kuhinjski ubrus da se ocede od viška ulja. Ćufte služiti tople uz sezonsku salatu, ajvar, paradajz sos, pavlaku ili po želji. Prijatno! :)


Kompletan postupak pripreme kineza ili sunđer ćufti možete pogledati u video receptu ispod:





Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši
  2. Super su ćufte, pravila ih danas za večeru. ��

    OdgovoriIzbriši
  3. Ja ih pravim sa svinjskim mesom, ali ću probati i po vašem receptu sa mešanim mesom. Svi u porodici obožavamo ove ćuftice.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Mi ih isto pravimo ponekad samo sa svinjskim mesom. Dobre su i na jedan i na drugi način.😋👍

      Izbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji