Kako se pravi rižoto sa piletinom

 

Kako se pravi rižoto sa piletinom


Najbolji recept za rižoto sa piletinom - Naučite kako se pravi rižioto



Mnogi misle da su rižoto i pilav isto jelo. Osim toga što se pripremaju na različit način, imaju i drugačiji ukus. Svaki profesionalni kuvar će reći da rižoto nije pravi bez belog vina i putera, a mi se slažemo sa njima. Tajna dobro pripremljenog rižota je između ostalog i u ta dva sastojka. Bez njih ovo izuzetno ukusno i jednostavno jelo ne bi bilo savršenog ukusa i teksture. Vreme pripreme rižota sa piletinom ne oduzima mnogo vremena i svako može da ga spremi. Ovo jelo je idealna večera uz čašu belog vina. Najbolji recept za rižoto sa piletinom pročitajte u nastavku teksta.


Potrebni sastojci:


300g pilećeg filea
1 glavica crnog luka
1 šargarepa
1 puna šolja od 200ml pirinča 
200ml belog vina
1 pileća (kokošja) kocka za supu
1 ravna kašikica soli
1 ravna kašikica bibera
1 supena kašika seckanog peršuna
3 kašike maslinovog ulja
1 kašika putera


Recept za najbolji rižoto sa piletinom:



U 700 ml ključale vode staviti kocku za supu i kuvati 5 minuta. Odložiti sa strane. 
U dublji tiganj sipati maslinovo ulje da prekrije dno i dodati jednu kašiku putera. Sačekati da se puter istopi i dodati 300g piletine isečene na kocke. Pržiti piletinu na srednjoj temperaturi uz povremeno mešanje. Kada je piletina ispržena, izvaditi je iz tiganja i odložiti sa strane. 
U isti tiganj gde se pržila piletina dodati jednu glavicu sitno iseckanog crnog luka. Pržiti luk na slabijoj temperaturi, pa dodati jednu šargarepu iseckanu na sitne kocke. Kada su luk i šargarepa omekšali, dodati punu šolju od 200 ml pirinča. Pržiti pirinač sa lukom i šargarepom oko jedan minut ili manje uz stalno mešanje da ne pregori. 
Dodati 200ml belog vina uz povremeno mešanje. Sačekati da belo vino ispari, pa dodati pileći bujon da prekrije pirinač. Dinstati na srednjoj temperaturi sve dok pirinač ne bude kuvan. Dodavati povremeno bujon po potrebi uz povremeno mešanje. Dužina spremanja zavisi od vrste pirinča. 
Na kraju dodati jednu ravnu kašikicu soli, jednu ravnu kašikicu bibera, jednu supenu kašiku peršuna i piletinu koju smo prethodno ispržili. Sve sastojke promešati i ručak je spreman. Služiti sa belim vinom. Prijatno! :)


Kompletan postupak pripreme rižota možete pogledati u video receptu ispod:







Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji