Domaći šampon za suvo pranje kose

 

Domaći šampon za suvo pranje kose


Recept za domaći šampon za suvo pranje kose


Da bi kosa bila zdrava i negovana, neophodno je redovno pranje kose odgovarajućim šamponom, kao i nega odgovarajćim regeneratorom. Međutim, svakome od nas se desi da jednom godišnje ne opere kosu iz raznih razloga. Prva pomoć bi bila da kupimo šampon za suvo pranje kose, koji u stvari i nije šampon, već sredstvo za maskiranje prljave, tj. masne kose. S obzirom da nam je zdravlje kose i kože glave na prvom mestu, ovu metodu nećemo zloupotrebljavati, pa nam neće biti potreban kupovni šampon za suvo pranje. Ukoliko nam se ipak desi da moramo da pribegnemo ovoj metodi, napravićemo domaći šampon za suvo pranje kose kod kuće. 


Potrebni sastojci:


1  kašika skroba (može i talk kao zamena) +

1 kafena kašika kakao praha ili

kurkume ili cimeta (u zavisnosti od boje kose)


Kako napraviti domaći šampon za suvo pranje kose:


U odgovarajuću posudu staviti jednu kašiku skroba, pa dodati po malo kakao praha ili kurkume ili cimeta i promešati. Dodavati sastojke po potrebi da se dobije željena nijansa. Nijansa ne mora biti identična boji kose, nego približna. Brinete će dodati kakao prah u osnovu od skroba, plavuše će dodati kurkumu ili će koristiti samo skrob, a crvenokose će dodati cimet. Kosu deliti na jednake delove (kao pri farbanju) i pri korenu nanositi prah četkom za puder. Zabaciti glavu unapred i prstima protresti kosu sa svih strana, tako da se istrese višak šampona za suvo pranje. Očešljati kosu, sačekati pet minuta, pa ponoviti postupak po potrebi. Prah će upiti višak masnoće i kosa će izgledati lepše. Ovu metodu koristiti samo kada niste u mogućnosti da operete kosu na klasičan način. 


Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖

Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši
  2. Hvala na ovom zanimljivom receptu. Bolje sami da napravimo, nego da kupujemo hemiju.

    OdgovoriIzbriši
    Odgovori
    1. Zato smo tu, da delimo zanmljive recepte sa Vama. 😉

      Izbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji