Špagete sa tartufima osnovni recept


 Špagete sa tartufima osnovni recept


Špagete sa pavlakom i tartufima recept - Jela sa tartufima - Kako spremiti pastu sa tartufima recep
Špagete sa tartufima


Špagete u sosu sa tartufima su nesvakidašnje, aromatično i veoma ukusno jelo. Osim toga što se veoma brzo i jednostavno sprema, sa ovim jelom ćete prijatno iznenaditi svakog gosta. Tartufi su najcenjenija i najskuplja jestiva pečurka. Osim izuzetnog ukusa i specifične arome, tartufi su čuveni i po svojim lekovitim svojstvima. 

Nisu svi u prilici da nabave sveže tartufe, ali to nije nikakav problem, jer adekvatna zamena za njih je sos po nazivu Tartufata. Ima ga u bolje snabdevenim prodavnicama, može se poručiti preko interneta i nije skup. Za veoma pristojnu cenu (manju od 10 eur), dobićete sos - umak koji možete koristiti mnogo puta. Ukoliko niste u prilici da nabavite sveže tarufe za ovaj recept, možete kao zamenu koristiti Tartufata sos (nikakve razlike u ukusu neće biti). Recept za špagete u sosu sa tarufima pročitajte u nastavku teksta.


Potrebni sastojci za dve osobe:


300 g špageta

300 ml pavlake za kuvanje

50 g parmezana

so i biber

1 kašika putera

1 - 3 kom manjih tartufa ili Crna tartufata (sos-umak)

za dekoraciju:

par listića peršuna ili bosiljka


Kako spremiti špagete u sosu sa tartufima:


U lonac sipati vodu i so. Staviti da se kuva. Kada je voda proključala, staviti 300g špageta i kuvati po upustvu sa pakovanja. Dok se špagete kuvaju, napraviti sos. U tiganj staviti parče putera (jednu kašiku) i otopiti na tihoj vatri. U istopljen puter sipati 300ml pavlake za kuvanje, dodati prstohvat soli, prstohvat bibera i promešati. Kuvati još par minuta na tihoj vatri uz neprestano mešanje. U  sos staviti kuvane špagete i promešati da se sve lepo sjedini. Odmah servirati u dva tanjira, posuti parmezanom, dekorisati sa listićima peršuna ili bosiljka. Začiniti sa tartufima po želji. Prijatno! :)


Kompletan postupak pripreme špageta sa tartufima u sosu od pavlake možete pogledati u video receptu ispod:



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖



Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji