Krompir paprikaš sa mesom recept


Krompir paprikaš sa mesom recept



Kako napraviti krompir paprikaš sa junetinom - Recept za krompir paprikaš sa mesom
Krompir paprikaš sa mesom



Krompir paprikaš je jednostavno, ekonomično i veoma ukusno starinsko jelo. Ukoliko želite da skuvate ručak za celu porodicu, krompir paprikaš sa mesom je idealan izbor. To je jedno od onih jela koje će zadovoljiti ukus svih ukućana, a može se služiti i sutradan. Umesto junećeg mesa, možete koristiti i pileće ili svinjsko meso. Recept je isti, samo je izbor mesa po vašoj želji. Veoma star i jednostavan bakin recept za krompir paprikaš sa mesom možete pročitati u nastavku teksta ili pogledati video recept ispod teksta.

Potrebni sastojci za krompir paprikaš:

500g junećeg ribića
1kg krompira
3 glavice crnog luka
1 kom. šargarepe
250ml soka od paradajza
5 kom. lovor lista
1 kafena kašika crvene paprike
1 kafena kašika bibera
1 kafena kašika soli
1 kafena kašika peršuna
1 kafena kašika suvog začina

Kako napraviti krompir paprikaš sa mesom:


U veći lonac sipati ulje i staviti sitno iseckan crni luk da se prži. Luk pržiti na tihoj vatri. Kada luk dobije zlatnu boju, dodati sitno iseckanu šargarepu, promešati, doliti malo vode i poklopiti. Luk i šargarepu dinstati oko pet minuta. 
Zatim dodati meso isečeno na kockice. Odmah preko mesa dodati sledeće začine: jednu kafenu kašiku mlevene crvene paprike, jednu kafenu kašiku soli i jednu kafenu kašiku bibera. Doliti malo vode, toliko da prekrije sve sastojke. Kuvati na slaboj temeraturi (da se krčka) oko pola sata uz povremeno mešanje i dolivanje vode po potrebi. 
Nakon pola sata dodati kromir isečen na kocke i pet lista lovora, doliti vodu i kuvati na tihoj vatri još sat vremena. Tokom kuvanja povremeno promešati i doliti vode po potrebi.
Nakon sat vremena sipati paradajz sok i kuvati još pola sata. Na kraju dodati jednu kašiku peršuna i jednu kafenu kašiku suvog začina. Služiti dok je toplo. Prijatno! :)

Kompletan postupak pripreme krompir paprikaša sa mesom možete pogledati u video receptu ispod:





Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖



Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji