Kako se pravi topla čokolada

 

Kako se pravi topla čokolada


Recept za najbolju italijansku toplu čokoladu. Kako napraviti toplu čokoladu kod kuće.
Topla čokolada


Ima li šta lepše u hladni zimskim danima od jedne šolje savršeno kremaste tople čokolade. Stari dobri recept za toplu čokoladu je da se u jednu šerpicu stavi malo čokolade, malo mleka, šećera i kakao praha. Sve se to zagreje, otopi i topla čokolada je spremna. Mnogo bolja i lepša verzija od klasične je Italijanska topla čokolada, koja je kremastija i punijeg ukusa. Savršena topla čokolada treba da bude kremasta, ali u tečnom stanju (ni previše gusta, ni previše retka). Recept za pravu Italijansku toplu čokoladu pročitajte u nastavku teksta.


Potrebni sastojci za 2 osobe:


500 ml mleka
100 g čokolade
5 punih kafenih kašika kakao praha
2 ravne supene kašike šećera
2 ravne kafene kašike gustina
1 kafena kašika ekstrata vanile ili 1 vanilin šećer


Recept za pripremu tople čokolade: 



Zagrejati 500 ml mleka i odložiti sa strane. U drugu šerpicu pomešati sve suve sastojke: kakao prah, šećer i gustin. Zatim dodati izrendanu ili sitno iseckanu čokoladu. Izdvojiti oko 100 ml mleka i sipati u istu posudu i promešati. Staviti posudu na zagrejanu ringlu (na najmanju temperaturu) i neprestano mešati par minuta da se svi sastojci lepo sjedine i čokolada otopi. Ne sme biti nikakvih grudvica. Sipati preostali deo mleka i kuvati na tihoj vatri još par minuta uz neprestano mešanje. Na kraju dodati jednu kafenu kašiku ekstrata vanile ili jedan vanilin šećer. Sipati u šolje i služiti kad se čokolada malo prohladi. Može se ukrasiti šlagom ili nekim keksom. Prijatno! :)


Kompletan postupak pripreme tople čokolade možete pogledati u video receptu ispod:





Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖





Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji