Torta (kolač) od banana i piškota recept

 

Torta (kolač) od banana i piškota recept


Kako napraviti tortu od piškota i banana, brzo i jednostavno. Najbolji recept za brzu tortu od piškota i banana.


Torta (kolač) od banana i piškota svojim ukusom oduševiće i one najizbirljivije. Ako se pitate koja torta je lagana, fina, a da Vam neće oduzeti puno vremena, znajte da je torta od piškota i banana uvek odličan izbor. Jednostavno i brzo se pravi, a još brže pojede. Ovu svima omiljenu tortu od piškota i banana mnogi smatraju najukusnijom poslasticom svog detinjstva. Ako je već niste probali, neka ovaj recept za tortu od banana i piškota bude dobar povod.


Potrebni sastojci:


3 pakovanja piškota (300g)

2 l mleka

3 pudinga od vanile

3 kesice šlaga

125g maslaca

150g šećera u prahu

3 veće banane

2 vanilin šećera

sok od jednog limuna


Recept za pripremu torte sa bananama, kremom i piškotama:


U 1 litar mleka skuvati 3 pudinga od vanile. Umutiti penasto 125g maslaca sa 150g šećera u prahu. U prohlađen puding dodati umućen maslac sa šećerom u prahu i 2 kesice vanilin šećera. Umutiti sve sa mikserom. Krem podeliti na dva jednaka dela i ostaviti da se ohladi. Neposredno pre početka filovanja torte oljuštiti banane i preseći uzdužno na pola. Preliti sokom od jednog limuna da ne potamne. Na tacni poređati prvi sloj piškota, koje su prethodno umočene u hladno mleko. Preko piškota premazati jednu polovinu krema od vanile. Banane poređati u suprotnom smeru od piškota preko krema. Ređanjem banana na taj način se dobija lep presek svakog parčeta torte. Preko banana dodati opet sloja krema i kao završni sloj dodati piškote prethodno umočene u mleko. Tortu odložiti u frižider da se ohladi i stegne na nekoliko sati. Umutiti šlag sa jednim delom preostalog mleka i premazati preko torte. Ukrasiti tortu po želji. Prijatno! :)


Kompletan postupak pripreme torte sa bananama bez pečenja možete pogledati u video receptu ispod:



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Srdačan pozdrav, lep i prijatan dan, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji