Najbolji sos za makarone sa piletinom

 

Najbolji sos za makarone sa piletinom


Recept za najbolje makarone sa piletinom u paradajz sosu


Pasta sa piletinom u paradajz sosu je jedno od naših najomiljenijih jela. Osim toga što se brzo sprema, ovo jelo je prava rapsodija ukusa. Sos od pilećeg filea spremljen po našem receptu je po oceni svih koji su ga probali ubedljivo najbolji sos za makarone, špagete, tj. za sve vrste testenine - paste. 

Kada spremamo sos za makarone - špagete po ovom receptu, obavezno pravimo duplu količinu. Jednu polovinu zamrznemo, pa iskoristimo za one dane kada nam se ne kuva ili nemamo vremena. Skuvamo samo pastu, odmrznemo sos, ugrejemo i ručak ili večera su spremni. Obavezno se služi sa parmezanom i ko voli sa tankim listićima belog luka. Recept za najbolje makarone sa piletinom u paradajz sosu morate probati prvom prilikom, pa nam javite utiske u komentarima.


Potrebni sastojci:


4 veće ili 5 srednjih glavica crnog luka

500 g pilećeg filea

300 ml paradajz soka - pelata

1 kafena kašika soli

1 kafena kašika bibera

1 supena kašika origana 

2 kesice parmezana 

par čenova belog luka (po želji)

500 g makarona


Kako se pravi sos od piletine za makarone:


Očistiti četiri do pet glavica crnog luka, iseckati na sitno i staviti u zagrejano ulje. Smanjiti temperaturu i pržiti luk uz neprestano mešanje da dobije zlatno žutu boju, tj. da postane "staklast". Dodati malo vode, poklopiti i ostaviti da se dinsta na tihoj vatri. Za to vreme iseći pileći file na sitne kockice. Pileće meso dodati u luk da se dinsta. Kada je meso dinstano, dodati paradajz pelat i kuvati još dvadeset minuta. Po potrebi dodati malo vode. Na kraju dodati začine: jednu kašičicu soli, jednu kašičicu bibera i jednu kašiku origana. Promešati, skloniti sa ringle i skuvati makarone, špagete po upustvu sa pakovanja. Služiti sa parmezanom ili belim lukom po želji.


Kompletan postupak pripreme pilećeg sosa pogledajte u video receptu ispod:



Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Uspešno spremanje najboljih makarona sa piletinom u paradajz sosu, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši
  2. Dobar sos. Hvala na receptu.

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji