Sunđer lepinje sa mlekom recept (mera na čaše)


 Sunđer lepinje sa mlekom recept (mera na čaše)


Recept za domaće lepinje sa mlekom, meke kao sunđer, vazdušaste  i mirisne kao iz najbolje pekare.
Domaće - lepinje 


Ko još može odoleti vrućim i mirisnim lepinjama? Apsolutno divne, mekane i vazdušaste lepinje koje nestanu za tren dok su još tople. Kada Vam ponestane hleba u kući, zamesite domaće sunđer lepinje sa mlekom po ovom receptu. Iznenadićete sve ukućane, a vašom kućom će se širiti miris svežeg domaćeg peciva. Recept za lepinje sa mlekom je izuzetno jednostavan, a mera je čaša ili šolja od dva decilitra. Ne treba vam vaga za merenje, samo dobra volja i malo vremena. Kako da napravite savršeno mekane domaće lepinje pročitajte u nastavku teksta:


Potrebni sastojci: 


mera čaša od 2 dl

2 čaše toplog mleka

1/4 čaše vode

2 kašičice šećera

1 kašičica soli

1 kašika suvog kvasca (10 g)

1/4 šolje ulja

1 belance

4 čaše brašna 


Kako se prave sunđer lepinje:


U posudu sipati mleko, vodu, ulje, šećer, so, kvasac, belance i promešati. Postepeno dodavati brašno i mešati žicom. Nastaviti mućenje sa mikserom sa dodatkom žica za mešenje testa. Kada je smesa postala kompaktna, prekriti providnom folijom i ostaviti oko 1h da testo naraste. 

Nakon sat vremena, izvaditi testo iz posude, premesiti uz dodavanje brašna po potrebi da se testo ne bi lepilo za podlogu. Razvući testo, uviti ga u rolat i podeliti na 10 do 12 jednakih delova. Od tih delova napraviti loptice, poređati na pleh obložen papirom za pečenje, premazati uljem i prekriti prozirnom folijom. Ostaviti testo oko 20 - tak minuta da još malo naraste. 

Za to vreme umutiti jedno žumance sa jednom kašikom mleka. Premazati loptice, posuti susamom, kimom ili semenkama po želji. Pokriti sa folijom i ostaviti još malo da odmore. Peći u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 15 do 20 minuta, tj. dok ne porumene. Prijatno! :)



Kompletan postupak pripreme domaćih sunđer lepinja pogledajte u video receptu ispod:







Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖

Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Uspešno spremanje sunđer lepinja sa mlekom, žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši
  2. Baš su lepe i ukusne. ��

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji