Posna pašteta od povrća i kikirikija recept


Posna pašteta od povrća i kikirikija recept



Recept za posnu paštetu od povrća i kikirikija, idealno predjelo za slavsku trpezu ili fantastičan namaz za dane posta.
Posna pašteta 


U vreme posta je uvek dobrodošao neki novi recept koji će obogatiti Vaš meni. Veoma jednostavna, ukusna, posna i hranljiva pašteta od povrća i kikirikija će oduševiti sve koji je probaju. Ovaj izuzetno ukusan namaz je pogodan i za vegane i vegeterijance. Osim što se veoma brzo i jednostavno sprema, ova posna pašteta je vrlo ukusna i zdrava. Možete je služiti kao predjelo na slavama ili je koristiti kao namaz na hleb ili tost. Ovo je jedan od onih recepata gde za malo novca, dobijete mnogo hrane, tj. u ovom slučaju posnog namaza. 


Potrebni sastojci:


3 krompira (450 g)

3 šargarepe (200g)

3 čena belog luka

1 glavica crnog luka

200g pečenog kikirikija

1 kašičica senfa

1 kašičica suvog začina

1/2 kašičice soli

1/2 kašičice bibera


Recept za najbolju posnu paštetu od povrća i kikirikija:


Obariti tri krompira i tri šargarepe. Vodu u kojoj se kuvao krompir i šargarepa izdvojiti sa strane. Izgnječiti viljuškom tako da se napravi pire. Dodati sitno iseckanu glavicu crnog luka, sitno iseckana tri čena belog luka, pola kašičice soli, pola kašičice bibera, jednu kašičicu suvog začina i jednu kašiku peršuna. Kikiriki (200g) samleti u blenderu, pa dodati u smesu i dobro promešati. Ukoliko je potrebno, dodati malo vode u kojoj se kuvao krompir i šargarepa. Ovako spremljena posna pašteta od povrća i kikirikija je spremna za upotrebu. Može se ispasirati sa štapnim mikserom ili blenderom da bi se dobio pravi izgled paštete za mazanje. Čuvati u frižideru i potrošiti u roku od 5 -6 dana ili zamrznuti za kasniju upotrebu. Prijatno! :)


Kompletan postupak pripreme posne paštete pogledajte u video receptu ispod:




Ukoliko Vam se svideo recept, podelite ga sa prijateljima klikom na jednu od ikonica društvenih mreža ispod teksta. 😃💖


Primjedbe

  1. Radujemo se Vašim komentarima! Sva pitanja ili saveti su dobrodošli. Uspešno spremanje posne paštete - namaza od povrća i kikirikija žele Vam Jaja i kobaja! 🙂😉

    OdgovoriIzbriši

Obrazac za kontakt

Pošalji